Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica i proslava svetkovine sv. Antuna Padovanskog na Humcu

04.06.2024. - 13.06.2024.
Humac

Devetnica sv. Antunu Padovanskom na Humcu započet će 4. lipnja i trajati do 13. lipnja, odnosno do samog blagdana sveca koji se na poseban način štuje u Ljubuškom.

U utorak, 4. lipnja tema je „Molitva vjere i pouzdanja“, a misu će predvoditi fra Marinko Vukman (Sinj). „Molitva prošnje“ bit će tema u srijedu, 5. lipnja kada će misu predvoditi p. Stjepan Ivan Horvat (Zagreb). U četvrtak, 6. lipnja misu će predvoditi fra Josip Ikić (Visoko), a tema dana bit će „Molitva klanjanja“.

U petak, 7. lipnja  tema će biti „Molitva slavljenja“, a misno slavlje predvodit će fra Ivan Hrkać, dok će u subotu, 8. lipnja tema biti „Zagovorna molitva“, a misu će predvoditi don Ivan Šarić (Švicarska). „Ustrajnost i postojanost u molitvi“ bit će tema u nedjelju, 9. lipnja, kada će misu predvoditi don Luka Klarica (Rim).

Program se nastavlja u ponedjeljak, 10. lipnja kada će tema biti „Molitvene prepreke“, a dr. don Vitomir Zečević (Beli Manastir) predvodit će misno slavlje. „Molitva srcem i žarka molitva“ bit će središnja tema u utorak, 11. lipnja, a misu predvodi fra Ivan Marija Đuzel (Karin).

Na uočnicu u srijedu, 12. lipnja, misu i blagoslov djece predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Na samu svetkovinu, u četvrtak 13. lipnja mise će biti slavljene u 5, 6, 7, 8 i 9 sati. Svečana misa s procesijom, koju također predvodi mons. Košić bit će u 11 sati, dok će večernju misu u 19 sati predvoditi fra Ivan Slišković (Čitluk).

Mise tijekom devetnice počinju u 19 sati (ispovijed je od 18, a krunica od 18:30). Liturgijsko pjevanje predvodit će crkveni zborovi iz Ljubuškog, a nakon misnog slavlja bit će blagoslovljeni nabožni predmeti.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu