Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji susret biskupa Mrzljaka s medijskim djelatnicima

29.05.2019. 11:00

Varaždin, (IKA) – Crkva 2. lipnja obilježava 53. svjetski dan sredstava društvene komunikacije. Tim povodom održat će se godišnji susret varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka s medijskim djelatnicima s područja Varaždinske biskupije, ali i s vama s kojima dobro surađujemo.

Susret će se održati u srijedu 29. svibnja u 11 sati u dvorani Pastoralnog centra u Zagrebačkoj 3 u Varaždinu.

Na susretu će biti predstavljena poruka pape Franje „’Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“, u kojoj govori o ulozi i značenju društvenih mreža u suvremenom društvu.

Prof. dr. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, održat će predavanje “Prilike i prijetnje u virtualnoj zajednici”. U zadnjih nekoliko godina izloženi smo sve većem broju dezinformacija, manipulacija, elektroničkog nasilja i neprimjerenog govora u javnom prostoru. Djeca i mladi svakodnevno se susreću s brojnim primjerima neprimjerenog sadržaja putem medija i društvenih mreža, a postojeći modeli medijskog odgoja ne mogu odgovoriti na izazove s kojima se součavamo u Hrvatskoj. U predavanju će biti predstavljeni rezultati istraživanja koji pokazuju kako tek svako deseto dijete razgovara s bližnjima kada naiđu na uznemirujući sadržaj. Istodobno, prema EU Kids Online istraživanju, 80% roditelja djece u dobi od 9 do17 godina smatra da bi u škole trebalo uvesti poseban predmet koji bi se bavio samo medijskim odgojem djece. Privatnost, sigurnost, povjerenje i vjerodostojnost medijskog sadržaja četiri su ključne teme koje na jedinstven način povezuju sve dionike i pružaju prilike za posve novi model suradnje u našoj zajednici.

Nakon predavanja bit će prilika i za raspravu o predstavljenoj tematici.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu