Budi dio naše mreže
Izbornik

Jubilarno 25. hodočašće pomoraca brodovima u Kraljevicu

03.12.2023. 09:00
Kraljevica

Kraljevica, (IKA) – Jubilarnim 25. hodočašćem pomoraca brodovima u najstarije svetište sv. Nikole biskupa s ove strane Jadrana, ono u Kraljevici, počet će u nedjelju 3. prosinca program proslave blagdana ovoga sveca, zaštitnika pomoraca, ribara i djece.

Brodovi, predvođeni brodom „Vid“ isplovit će u 9 sati ispred Lučke kapetanije Rijeka. Doček hodočasnika na rivi u Kraljevici je oko 10 sati, a misa u svetištu slavit će se u 11 sati. Nakon mise je druženje hodočasnika i pučanstva na Trgu Zrinski do 14 sati kada isplovljavaju brodovi s hodočasnicima. U povratku će brodskim sirenama pozdraviti mještane Bakarca te se u 15 sati zaustaviti u Lučici Podurinj od kuda će autobus hodočasnike odvesti u posjet Kući kostrenskih pomoraca. Povratak hodočasnika od Kuće kostrenskih pomoraca u Rijeku organiziran je autobusom.

Hodočasnici će u svetištu u Kraljevici imati priliku za čašćenje moći sv. Nikole biskupa koje su stigle iz Barija gdje se čuvaju relikvije ovoga sveca. Riječ je o relikviji 1. stupnja tj. tijela (kostiju) ovoga sveca.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu