Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska ljetna škola „Doticaji s ranjivošću u vjeroučiteljskom pozivu“

25.08.2020. 09:00

Zagreb, (IKA) – Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje i vjeroučiteljice u srednjim školama s temom „Doticaji s ranjivošću u vjeroučiteljskom pozivu“ održat će se 25. kolovoza u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a.

Organizatori su Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Katehetska škola počinje u 9 sati molitvom. Slijede pozdravni govor i uvod u rad Škole. Znanstveni suradnik dr. Đurica Pardon održat će predavanje „Ranjivost zemlje: Kršćanski odgoj za ekološku odgovornost“, dr. Katica Knezović govorit će o temi „Ranjivost čovječanstva: Pogled iz kršćansko teološke perspektive“, dr. Josip Bošnjaković obradit će temu „Ranjivost Crkve: Zloporaba moći, tijela, savjesti“, dr. Sanda Smoljo-Dobrovoljski održat će izlaganje „Ranjivost vjeroučitelja: Izvori ranjivosti i nošenje s ranjivošću“.

Slijede Primjeri dobre prakse I-III, zaključci škole i u 18 sati euharistijsko slavlje.

Primjeri dobre prakse su: 1. Kurikulumsko planiranje – prednosti i mogućnosti (Ivana Hac, dipl. teol.), 2. Načini upotrebe videolekcija u različitim uvjetima rada (lic. theol. Tomislav Šegina, dipl. kateheta) i 3. Transformacija pedagoških kompetencija – između ranjivosti i otpornosti (dr. sc. Petar Smontara, dipl. kateheta).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu