Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska proljetna škola

04.04.2024. - 05.04.2024.
Osijek

Osijek, (IKA) – Katehetska proljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama prvi put će se održati u Slavoniji 4. i 5. travnja u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku. Katehetsku školu s temom „Vjeronauk u službi odgoja za riječ – Kraljevstvo je nebesko kao…“ organiziraju Nacionalni katehetski ured HBK i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Škola počinje 4. travnja u 10 sati molitvom, otvaranjem skupa i uvodnim pozdravima.

Slijede predavanja „Kako riječi postaju djela?“ prof. dr. Viktorije Franić Tomić i „Nerazumljivost teološkog jezika i razumljivost znanstveno-fantastične književnosti: sukob jezičnih igara“ doc. dr. Olivera Jurišića.

Popodne u 15.15 predviđen je „Razgovor s autorom“, a gost će biti Stjepan Lice. Slijede pedagoške radionice i u 18.30 euharistijsko slavlje u konkatedrali sv. Petra i Pavla.

U petak 5. travnja program počinje molitvom u 9 sati. Potom će o ulozi i važnosti govora u nastavi vjeronauka govoriti doc. dr. Jelena Vignjević. Slijede pedagoške radionice, vrednovanje i zaključci škole.

Teme radionica su ‘Kraljevstvo je nebesko kao…’ Raznolikost metoda rada s biblijskim tekstom“ (Vesna Hodak, Andrijana Petrović, Ivana Dujić, Marina i Slaven Školka), „’Staro uminu, novo, gle nasta!’ Naviještanje evanđelja u nastavi vjeronauka putem digitalne tehnologije“ (Tihana Petković, Ana Volf, Marijan Pavelić i Marijan Lončar) i „’Na putu od Riječi do riječi’ Pomoć logoterapije na putu traženja i pronalaženja smisla“ (Mirta Miletić, Sanja Herman Siladi, Ivana Bešlić i Ivana Peček).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu