Budi dio naše mreže
Izbornik

Konferencija za medije povodom održavanja Stručno-znanstvenoga skupa Marko Marulić, Judita (1501. – 1521. – 2021.)

23.04.2021. 09:30
Split

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Muzejom Grada Splita, organizira 23. i 24. travnja stručno-znanstveni skup Marko Marulić, Judita (1501. – 1521. – 2021.).

Interdisciplinarni skup, kojim se želi istražiti važnost i utjecaj djela hrvatskoga klasika Marka Marulića na hrvatsku kulturu i hrvatski jezik, održat će se u pjesnikovu rodnom Splitu, u Muzeju Grada Splita. Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana. Ovim skupom započinje obilježavanje Godine Marka Marulića, koju je proglasio Hrvatski sabor povodom obilježavanja 500. godišnjice tiskanja Judite Marka Marulića.

Uoči početka skupa 23. travnja 2021. godine u 9:30 u Muzeju Grada Splita održat će se konferencija za medije na kojoj će u ime organizatora sudjelovati:

  • dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje
  • dr. sc Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
  • Andro Krstulović Opara, gradonačelnik grada Splita
  • Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Konferencija će biti moguće pratiti i preko Youtubea. Više informacija i sažetci izlaganja mogu se naći na stranici AZOO-a.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu