Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijanska procesija splitskim ulicama na početku jesenske kampanje Inicijative „40 dana za život“

27.09.2022. 17:30
Split

Jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ počinje 28. rujna i trajat će do 6. studenoga u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja, a počet će Marijanskim procesijama za život.

Vjernici u Splitu će uz pjevanu krunicu Blažene Djevice Marije moći moliti za nerođene u procesiji od rodilišta do crkve Gospe od Pojišana u utorak 27. rujna 2022., uoči početka kampanje. Okupljanje će početi u 17:30, a procesija će krenuti u 17:45. Po dolasku će biti slavljena misa u 19 sati.

Organizatori pozivaju vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže toj dostojanstvenoj i svečanoj procesiji u molitvi da se svako začeto dijete rodi.

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja glavni su stupovi Inicijative. Miroljubivo bdjenje, drugi stup Inicijative, održava se dva puta godišnje, u proljeće i najesen. Tijekom ovogodišnje jeseni vjernici i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život.

Tomu svjedoči i više od 110 djece koja danas žive, a spašena su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je Inicijativa „40 dana za život“ te Udruga „Hrvatska za Život“ pružila.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu