Budi dio naše mreže
Izbornik

Obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu

17.11.2019. - 18.11.2019.

U ponedjeljak 18. studenoga obilježava se 28. obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu. U 10 sati započinje komemorativni program na ulazu u Škabrnju, u predjelu Ambar, na početku ‘Ulice 18. studenoga 1991.’ gdje se toga datuma u srbijanskoj agresiji na Hrvatsku i dogodio pokolj nad 44 civila, uglavnom starije dobi. U Domovinskom ratu sveukupno ubijeno je 86 Škabrnjana.

Nakon komemoracije u 10.20 sati započinje Hodnja od Ambara do Spomen obilježja masovne grobnice kod OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji. Pod geslom ‘Poginuli u mislima i srcima’ u 10.40 sati je polaganje vijenca na Spomen obilježju masovne grobnice. Zajednički vijenac i svijeće uime svih izaslanstava položit će izaslanstvo Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Misno slavlje za sve stradale u Domovinskom ratu u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U 12 sati započinje Hodnja od župne crkve do spomen obilježja na groblju sv. Luke gdje će se kod središnjeg križa izmoliti Odrješenje za pokojne a državna, civilna izaslanstva i udruge će položiti svijeće i cvijeće.

U nedjelju 17. studenoga u 17 sati započinje paljenje svijeća u ‘Ulici 18. studenoga 1991.’ u predjelu Ambar u Škabrnji. U 18 sati započinje koncert duhovne glazbe zbora ‘Condura Croatica Zadar’ u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu