Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorenje izložbe „100 jaslica u Vatikanu“

08.12.2023. 16:00
Vatikan

Svečano otvorenje izložbe „100 jaslica u Vatikanu“ bit će održano na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023. u 16 sati, ispod lijevih kolonada na Trgu svetog Petra.

Sudjelovat će proprefekt Dikasterija za evangelizaciju nadbiskup Rino Fisichella i veleposlanik Talijanske Republike pri Svetoj Stolici Francesco Di Nitto. U povodu 800 godina otkako je sv. Franjo Asiški postavio prve jaslice u Grecciu, sudjelovat će i generalni ministar Reda manje braće o. Massimo Fusarelli i gradonačelnik Greccia Emiliano Fabi.

Nastupit će dječji zbor instituta „A. Malfatti“ iz Greccia i glazbeni sastav Vatikanske žandarmerije.

Izložba će biti otvorena do nedjelje 7. siječnja 2024., svakim danom od 10 do 19:30. Ulaz je slobodan i bit će dopušten do 19:15. Na Božić i Staru godinu, 25. i 31. prosinca 2023., izložba će biti otvorena do 17 sati.

Bit će izloženo više od 120 jaslica iz 22 zemlje svijeta: Italije, Hrvatske, Španjolske, San Marina, Ukrajine, Irske, Slovenije, Mađarske, Poljske, Estonije, Njemačke, Slovačke, Češke, Austrije, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije, Tajvana, Venezuele, Filipina, Gvatemale i Urugvaja.

Hrvatsku će predstavljati šestere jaslice od kojih četvere u ime Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu