Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa u pohodu Veroni

18.05.2024. 06:30
Verona

Papa Franjo će u subotu 18. svibnja, uoči svetkovine Duhova, posjetiti grad Veronu na sjeveru Italije. Geslo pohoda “Pravda i mir će se zagrliti” preuzeto je iz Psalma 85.

Papa Franjo će poletjeti s vatikanskoga uzletišta za helikoptere 18. svibnja u 6 sati i 30 minuta te u 8 sati sletjeti na trg uz stadion Bentegodi u Veroni. Dočekat će ga glavni vjerski i politički dužnosnici grada i regije. Uz biskupa Pompilija, na dočeku će biti i predsjednik regije Veneto Luca Zaia te Demetrio Martino i Damiano Tommasi, prefekt i gradonačelnik Verone. Odmah po dolasku Papa će otići do bazilike Svetoga Zena na susret sa svećenicima i posvećenim osobama pred kojima će održati svoj prvi govor. Na istoimenom trgu ispred crkve papu Franju će čekati djeca i mladi koje će on pozdraviti.

Očekuje se da će papa Franjo u 10 sati i 15 minuta doći u Arenu, gdje će predvoditi susret pod nazivom „Arena mira – pravda i mir će se zagrliti“ tijekom kojega će odgovoriti na nekoliko pitanja. Po završetku susreta, Sveti će Otac automobilom otići u zatvor Montorio, gdje će ga dočekati ravnateljica Francesca Gioieni, ravnatelj zatvorske policije Mario Piramide i gdje će pozdraviti zatvorske policajce, zatvorenike i volontere, te im se obratiti govorom.

Odmah nakon ručka sa zatvorenicima, u 14 sati i 30 minuta, papa Franjo će napustiti zatvor kako bi automobilom otišao do stadiona Bentegodi te predvodio misu u 15 sati. Polazak iz Verone predviđen je za 16 sati i 45 minuta, a u Vatikan bi trebao stići u 18 sati i 15 minuta, prenosi Vatican News.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu