Budi dio naše mreže
Izbornik

Poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“

29.05.2020. 20:00

Jastrebarsko, (IKA) – Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko organizira jubilarni 10. poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“ u petak, 29. svibnja u 20 sati na prostoru ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko.

U programu će sudjelovati Gradsko pjevačko društvo „Javor“, profesorice Glazbene škole Jastrebarsko, dramski umjetnik Robert Kurbaša, maestro Josip Cvitanović, glumice i glumci Kazališta Škrabe te gosti iznenađenja.

Poetsko-glazbeni program „Svetom Duhu na čast“ održat će se desetu godinu u nizu, uoči svetkovine Duhova. Posljednjih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.

Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresu koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020., pretrpjela je znatna oštećenja. Predstoji joj saniranje i obnova pa se ove godine ni ovaj program, ni tradicionalno Duhovsko bdjenje, ni mise koje se u njoj slave na Duhovski ponedjeljak, neće moći održati.

Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu