Budi dio naše mreže
Izbornik

Predavanje „500 godina rođenja Jacopa Tintoretta i tajne oltarne pale iz korčulanske katedrale”

17.06.2019. 20:00
Dubrovnik

Dubrovnik, (IKA) – Hrvatski restauratorski zavod organizira predavanje Katarine Alamat Kusijanović „500 godina rođenja Jacopa Tintoretta i tajne oltarne pale iz korčulanske katedrale” u ponedjeljak 17. lipnja u 20 sati u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Obilježavajući 500. obljetnicu rođenja Jacopa Robustia Tintoretta organizirana su brojna predavanja i izložbe u svijetu. Hrvatski restauratorski zavod se tim aktivnostima pridružuje predavanjem o Tintorettovoj oltarnoj pali iz katedrale Sv. Marka u Korčuli. Konzervatorsko-restauratorska istraživanja na ovoj slici donijela su brojne nove spoznaje o načinu rada ovog velikog slikara. Majstorova predomišljanja, promjene na likovima i pristup građenju kompozicije, otkriveni tijekom ovih radova djelo su i pripisali ruci samog Tintoretta. Usporedo su rasvijetljene i okolnosti nastanka djela, uključujući i pojedinosti u svezi narudžbe oltarne pale koja prikazuje lik sv. Marka, zaštitnika Venecije i titulara katedrale u Korčuli.

Predavanje će se održati u sklopu edukativnih aktivnosti za javnost koje organizira Hrvatski restauratorski zavod unutar projekta “Ruralna, poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu