Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje knjige „…da svijet uzvjeruje“ nadbiskupa Giorgia Lingue

10.06.2024. 19:00
Zagreb

Nova knjiga apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue „…da svijet uzvjeruje“ u izdanju Glasa Koncila bit će predstavljena u ponedjeljak 10. lipnja u 19 sati u Auli Magna Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta u Zagrebu.

O knjizi će govoriti rektor Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, bibličarka s Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu prof. dr. s. Silvana Fužinato, novinar na portalu Bitno.net Ivo Džeba te glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić. Okupljenima će se obratiti i autor, nadbiskup Lingua.

Knjiga „…da svijet uzvjeruje“ zbirka je propovijedi koje je mons. Lingua izrekao u različitim prigodama tijekom svoje službe apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj. Osamdesetak propovijedi tematski su grupirane u šest područja. U svojim se tekstovima u ovoj knjizi pastoralne naravi nadbiskup Lingua posebno posvećuje važnosti euharistije, srca i vrhunca kršćanskoga života, kao i ulozi Blažene Djevice Marije. No knjiga također govori i o važnosti svetaca kao uzora vjernosti i ljubavi prema Bogu. Propovijedi obuhvaćaju i prikladna teološka razmišljanja, pisana pristupačnim i razumljivim stilom, a naglasak je stavljen na duhovni život i evangelizacijsko poslanje.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu