Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje troknjižja s komentarima nedjeljnih i blagdanskih čitanja dvoje proučavatelja Svetoga pisma

10.04.2024. 18:30
Zagreb

Zagreb, (IKA) – Tri knjige komentara nedjeljnih i blagdanskih čitanja za sve liturgijske godine dvoje proučavatelja Svetoga pisma – hrvatske redovnice prof. dr. Silvane Fužinato te talijanskoga profesora emeritusa Massima Grillija – u izdanju Glasa Koncila bit će predstavljene u srijedu 10. travnja u 18.30 u dvorani „Jure Petričevića“ u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

O troknjižju pod naslovima „U susretu ljubavi“, „Na putu traženja“, „Na izvoru života“ govorit će prof. dr. Taras Barščevski i doc. dr. Stipo Kljajić te autori knjiga.

Knjige su autorski prijevod komentara profesora emeritusa Novoga zavjeta na Papinskom sveučilištu Gregoriana Massima Grillija, koji je plod zajedničkoga rada s autoricom i prevoditeljicom dr. Silvanom Fužinato s Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu na međunarodnom znanstvenom projektu „Evangelium und Kultur“.

Tekstovi donose promišljanja koja sadrže mnoge univerzalne humanističke poruke duhovne, intelektualne i kulturne vrijednosti tako da mogu biti korisni velikom broju čitatelja. Knjige odlikuje znanstvena kompetentnost i aktualnost, zbog koje će suvremenim čitateljima biti korisna u nastojanju da odgovore na aktualna pitanja i problematike. Promišljanja uz nedjeljna i blagdanska čitanja utemeljena su na suvremenim egzegetskim spoznajama i tiču se sadašnjega trenutka, suvremenoga čovjeka i njegova svakodnevnoga života.

Posebnost su knjiga meditativno-molitveni tekstovi prof. Fužinato koji paradigmatski aktualiziraju biblijsku riječ u osobnom životu. Iako nije napisana u strogo znanstvenom stilu, odaje biblijsko znanstvenu profesionalnost oboje autora. Stoga su knjige od koristi svima koji žele produbiti vlastiti duhovni život i bolje razumjeti Božju riječ, a na poseban način katehetama, voditeljima biblijskih skupina i svećenicima u pripremama nedjeljnih homilija.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu