Budi dio naše mreže
Izbornik

Program proslave sv. Nikole biskupa u Rijeci

01.12.2019. - 07.12.2019.

U nedjelju 1. prosinca održava se hodočašće pomoraca u najstarije svetište sv. Nikole s ove strane Jadrane. 21. godinu u kontinuitetu isplovit će flota na ovo jedinstveno hodočašće u mjesecu prosincu koje se održava u okviru proslave blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece. Brodovi će u nedjelju 1. prosinca isploviti u 9:00 sati ispred Lučke kapetanije Rijeka. Doček brodova u Kraljevici je u 10:30 sati, a misa je na rasporedu u 11:00 sati i predvodit će je povjerenik za Apostolat mora vlč. Luka Lučić. Isplovaljavanje iz Kraljevice prema Rijeci predviđeno je za 13:30 sati. Riječ je o jedinstvenom hodočašću na Jadranu koje se održava u mjesecu prosincu, a na tragu je tradicije naših pradjedova koji su brodovima i barkama hodočastili u crkvu sv. Nikole u Kraljevici još 1795. godine kada je papa Pio VI. dao posebnu povlasticu toj crkvi, da će svi koji u nju dođu na dan sv. Nikole dobiti oproštenje grijeha.

Uoči svetkovine sv. Nikole u Rijeci u četvrtak 5. prosinca 27. godinu u kontinuitetu održat će se procesija i misa u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske. Procesija s križem i zastavom sv. Nikole od zgrade Luke kreće 18:30 sati. Misu u 19:00 sati u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske predvodi nacionalni Ravnatelj Apostolata mora za Hrvatsku fra Zlatko Šafarić.

Na svetkovinu sv. Nikole 6. prosinca u 17:00 i 18:00 sati, odnosno prema župnim rasporedima, započet će svečana misna slavlja u crkvama sv. Nikole: u Kraljevici, Kostreni, Voloskom i u Rijeci.

7. prosinca – Podmorsko hodočašće – od 10:00 do 12:00 sati okupljanje ronilaca ispred KPA Adria, Lipica, Oštro i ronjenje do kipa sv. Nikoli koji se nalazi ispod svjetionika u Kraljevici.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu