Budi dio naše mreže
Izbornik

Program proslave svetkovine sv. Mihaela u Šibeniku

20.09.2019. - 29.09.2019.
Šibenik

U Šibeniku se i ove godine svečano slavi svetkovina svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Šibenske biskupije i grada Šibenika. Proslavi prethodi devetnica te bogati vjerski i kulturni program.

U petak 20. rujna u šibenskoj katedrali u 18.30 sati započinje devetnica sv. Mihovilu. Misu za mlade uz spomen sv. Nikole Tavelića predslavi biskup mons. Tomislav Rogić, a potom slijedi procesija do tvrđave Sv. Mihovila sa završnom molitvom mladih nad gradom i biskupijom.

U subotu, 21. rujna u crkvi sv. Lovre u 18 sati je misa uz obljetnicu preminuća službenice Božje s. majke Klare Žižić koju predslavi biskup mons. Tomislav Rogić

U nedjelju, 22. rujna u šibenskoj katedrali u 18 sati je Susret obiteljskih zajednica uz animaciju djece (Interpretacijski centar – Civitas sacra). U 18.30 sati je devetnica sv. Mihovilu i misa koju predslavi generalni vikar mons. Marinko Mlakić. U 20 sati je Večer duhovne šansone.

U ponedjeljak, 23. rujna u katedrali u 18.30 sati je devetnica sv. Mihovilu i misa koju predslavi don Ivan Turudić, a pjeva župni zbor mostarske župe Ploče –Tepčići iz Hercegovine

U utorak, 24. rujna u katedrali u 18.30 je devetnica sv. Mihovilu i misa koju predslavi vlč. Josip Šimatović, rektor crkve Hrvatskih mučenika na Udbini, a pjeva katedralni zbor iz Gospića

U srijedu, 25. rujna u katedrali u 10 sati će se održati prigodni program Mali Mihovil – dar djece iz vrtića sv. Mihovilu. U 18.30 je u katedrali devetnica sv. Mihovilu i misa koju predslavi don Donald Marković, a pjeva župni zbor mladih iz Ljubitovice.

U četvrtak, 26. rujna u katedrali u 10 sati je misa za pripadnike Policijske uprave Šibensko-kninske uz blagdan sv. Mihovila zaštitnika policije koju predslavi policijski kapelan don Darko Poljak. U 18.30 je devetnica sv. Mihovilu i misa za volontere Caritasa koju predslavi ravnatelj Biskupijskog Caritasa don Anto Pavlović.

U petak, 27. rujna u katedrali je u 18.30 devetnica sv. Mihovilu i misa za duhovna zvanja koju predslavi vodički župni vikar don Grgur Alviž, te svjedočenje o pozivu šibenskih bogoslova.

U subota, 28. rujna u katedrali je u 18.30 devetnica sv. Mihovilu. U 19 sati je otvaranje svetkovine s pjevanim Povečerjem uz prigodno razmišljanje župnika sa Šubićevca fra Marija Radmana, te obećanja katoličkih skauta, a potom prigodni koncert Katedralnog mješovitog zbora, Pivača sv. Jakova i Dječjeg zbora župe sv. Jakova.

Na samu svetkovinu sv. Mihovila, u nedjelju, 29. rujna u 10 sati je svečana procesija gradom s polaskom od Katedrale. Slijedi misa na katedralnom trgu koju predslavi biskup hvarsko-bračko-viški mons. Petar Palić, a pjevaju združeni zborovi: šibenske katedrale Sv. Jakova, te župa Gospe van Grada, Sv. Križa iz Vodica i Male Gospe iz Skradina.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu