Budi dio naše mreže
Izbornik

Smotra vjeroučeničkih radova „Salona i Marul – kršćansko kulturno nasljeđe“

19.06.2024. 18:00
Solin

Povodom smotre vjeroučeničkih radova „Salona i Marul – kršćansko kulturno nasljeđe“, splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predslavit će  euharistiju 19. lipnja u 18 sati na salonitanskim Manastirinama.

Smotrom projekt „Salona catechetica“ ulazi u novu fazu, a s ciljem revaloriziranja i revitaliziranja bogatog salonitanskog vjerskog i kulturnog nasljeđa.

Obljetnicama mučeničke smrti sv. Dujma i solinskih mučenika (304.), Prvoga kongresa za starokršćansku arheologiju (1894.), preminuća don Frane Bulića (1934.) kao i petstotom obljetnicom smrti Marka Marulića, vjeroučenici će na ovoj smotri pod vodstvom svojih mentora kroz bogat i izvorni program dati vlastiti doprinos i istinski pečat u proučavanju, očuvanju i oblikovanju našega bogatog kulturnog nasljeđa.

Drugu godinu zaredom Projekt provode Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, Javna ustanova u kulturi „Zvonimir Solin“, Arheološki muzej u Splitu i Prasvetište Gospe od Otoka pod pokroviteljstvom Upravnoga odjela za pomorstvo, turizam i promet Splitsko-dalmatinske županije.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu