Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu

23.05.2019. - 30.05.2019.

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, svečano se slavi u ponedjeljak 27. svibnja. Svečano misno slavlje u 11 sati u ninskoj župnoj crkvi Sv. Anselma, potom i procesiju s čudotvornim Gospinim kipom kroz Nin, predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Koncelebrirano misno slavlje u 18 sati u crkvi Sv. Anselma, potom i procesiju s Gospinim kipom, predvodi mons. Martin Vidović, naslovni ninski nadbiskup. Toga dana u Nin hodočasti tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije i utječu se zagovoru Gospe od Zečeva.

Mise toga dana su još u 6, 7.30 i u 8.30 sati.

Ususret proslavi svetkovine, u ninskoj župi održava se duhovna priprava. U četvrtak 23. svibnja, u župnoj crkvi Sv. Anselma u 20 sati započinje molitveno-glazbeni program ‘Slavimo Mariju’. U petak 24. svibnja u 19 sati u crkvi Sv. Anselma euharistijsko klanjanje pred Presvetim predvodi don Božo Barišić, ninski župnik i dekan. U subotu 25. svibnja u župnoj crkvi u 19 sati zajedničku molitvu krunice predvodi molitvena zajednica Gospe od Zečeva. U nedjelju 26. svibnja, na uočnicu svetkovine, misno slavlje u 18 sati i procesiju s Gospinim kipom predvodi don Srećko Petrov, ekonom Zadarske nadbiskupije i župnik župe sv. Šimuna i Jude Tadeja u Zadru.

Svetkovina Gospe od Zečeva završava u četvrtak 30. svibnja na blagdan Uzašašća Gospodinova, kada u ninskoj župnoj crkvi Sv. Anselma misu u 19 sati i završnu procesiju s Gospinim kipom predvodi don Tomislav Končurat.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu