Budi dio naše mreže
Izbornik

Završetak prijava na program za cjeloviti razvoj osobnosti „3D formacija“

20.09.2021. 23:59
Zagreb

Prijave na trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija za akademsku godinu 2021./2022. završavaju 20. rujna.

Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Prvo D je za dušu i usmjereno je na naravnu zrelost polaznika kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente. Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga. Treće D stoji za društvo, nudi suradnje u različitim projektima i udrugama kroz koje pojedinac može biti djelotvoran za Drugoga.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D.

Program prve godine vodi pater Tomislav Špiranec i počinje 4. listopada 2021., a susreti svih sudionika su ponedjeljkom u 20 sati.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će:

  1. razvijati svijest o sebi prepoznavanjem i izricanjem nutarnjih pokreta;
  2. razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
  3. vježbati se u krepostima kroz konkretne zadatke i eksperimente;
  4. iskusiti bogatstvo zajedništva.

KAKO SE PRIJAVITI ZA PRVU GODINU?

  1. Najprije treba popuniti prijavni obrazac.
  2. U listopadu nema grupnog rada, nego se nude samostalni načini rada koji zainteresiranima mogu pomoći da se konačno odluče za program. Također, tijekom listopada postoje selekcijski procesi kroz koje će organizatori biti slobodni reći, ukoliko opaze, da netko nije odgovarajući kandidat za program.

KOJI SU UVJETI ZA PRIJAVU?

Prijaviti se mogu mladi od 18. do 30. godina (uključno).

Osim godina, uvjet je spremnost na promjenu života. Dakle, kroz program se želi pomoći dušama da donose odluke s Bogom i mijenjaju svoj život u suradnji s Njim, onako kako ih On poziva. Ako netko nema želju za time, onda se ne preporuča prijava na taj program, nego na neki drugi u ponudi SKAC-a.

Broj mjesta je ograničen te je za prijavu potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti prijavnicu na POVEZNICI.

Na e-adresu koju se navede u prijavnici stizat će daljnje obavijesti. 23. i 24. listopada 2021. bit će održan obavezni susret.

Od svakog sudionika očekuje se redovito pohađanje formacije tijekom cijele akademske godine. Za ostala pitanja kontakt je adresa e-pošte: 3dformacija@skac.hr.

S obzirom na epidemiološku situaciju, program će se prilagođavati odredbama, pa je moguće da će se neki dio programa odvijati online.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu