Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Papina poruka na Twitteru

„Kršćani promiču mir, počevši od zajednice u kojoj žive”, glasi današnja Papina poruka objavljena na korisničkom računu @Pontifex.

Papin Angelus

Bog je blizu onih koji trpe i posreduje oko njihovog oslobođenja od ropstva, istaknuo je Papa Franjo u svom nedjeljnom nagovoru mnoštvu okupljenih vjernika na Trgu sv. Petra te pozvao vjernike da se mole za uspjeh susreta predsjednikâ biskupskih konferencija posvećen zaštiti maloljetnika u Crkvi, koji će se od četvrtka do nedjelje održavati u Vatikan. Ovaj susret – prema njegovim riječima – svjedoči o velikoj pastoralnoj odgovornosti pred jednim hitnim izazovom našeg vremena.

Misa zadušnica za mons. Matiju Stepinca

O osmoj godišnjici smrti kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog i dugogodišnjeg župnika zagrebačke župe sv. Petra, ap. mons. Matije Stepinca misu zadušnicu na smrtni dan, u subotu 16. veljače u crkvi sv. Petra u Zagrebu predvodio je povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva vlč. Jakov Rađa.

Spomen ploča vlč. Zvonimiru Brumniću

Prigodom obilježavanja 20. obljetnice smrti velečasnog Zvonimira Brumnića, svećenika Porečke i Pulske biskupije, na njegovoj rodnoj kući u selu Funčići, postavljena je, u subotu, 16. veljače, spomen ploča njemu u čast. Svećenik Zvonimir Brumnić, humanist, dobročinitelj i domoljub, poznat je kao jedan od najužih suradnika mons. Bože Milanovića oko pripojenja Istre matici Hrvatskoj.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije

U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje u subotu 16. veljače u prostorima Odgojno-obrazovnog centra u Požegi održan je stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije na temu „Sveto Pismo kao temelj odgoja u vjeri“.

Susret zborovođa Dubrovačke biskupije

Treći susret zborovođa Dubrovačke biskupije održan je u prostorima Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku u subotu, 16. veljače. Tema ovogodišnjeg susreta bila je „Glazba u liturgiji i duhovnosti - povijesni pregled“. Predavanje je održala s. Lidija Bernardica Matijević iz Splita.

1 2 3 13.544