Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Šesti dan devetnice u čast sv. Prošpera u Hvaru

U Hvaru je u četvrtak 6. svibnja, uz svibanjsku pobožnost, slavljen šesti dan devetnice u čast sv. Prošpera, suzaštitnika Hvarske biskupije, Župe sv. Stjepana I., pape i mučenika, i grada Hvara.

Kolumbijski biskupi pozvali na molitvu za jedinstvo zemlje

Zabrinuti za budućnost zemlje, biskupi u Kolumbiji pozvali sve katoličke zajednice na molitvu u petak 7. svibnja, na prvi petak u mjesecu, dan posvećen Presvetom Srcu Isusovom. Oštro su osudili nasilje, vandalizam, agresiju, i zlouporabu sile te izrazili žalost Crkve zbog preminulih, ranjenih i bolesnih koji nisu mogli računati na zdravstvenu zaštitu radi zatvorenih i oštećenih cesta, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Papa Franjo moli za Indiju, snažno pogođenu pandemijom koronavirusa

Sveti Otac Franjo poslao je kardinalu Oswaldu Graciasu, bombajskom nadbiskupu i predsjedniku indijskih biskupa, dugu poruku u kojoj moli za žrtve bolesti COVID-19, a za bolesne, njihove obitelji, liječnike i sve koji pružaju pomoć, zaziva ustrajnost, jakost i mir, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Podiže se grkokatolička spomen-kapelica u Vrlici

Projekt je izradio ing. Ivo Mišur koji je ujedno i inicijator izgradnje. Izvođenje financira Križevačka eparhija. Na objektu će stajati i spomen-ploča. Predviđeni završetak radova je do sredine svibnja a zadnje subote u svibnju svečani blagoslov i liturgiju će voditi grkokatolički križevački biskup mons. Milan Stipić, javljaju u petak 7. svibnja iz Križevačke eparhije.

VIDEO Ansambl LADO objavio svoj prvi uskrsni album

Prvi uskrsni vokalno-instrumentalni album Ansambla LADO pod nazivom "Veliko je sad veselje - hrvatske uskrsne pučke popijevke" donosi 11 glazbenih brojeva iz različitih hrvatskih krajeva – Dalmacije, Istre, Like, Baranje, Turopolja, Banovine i Slavonije. Radi se o 34. albumu Ansambla LADO, izvijestili su iz Ansambla LADO u petak 7. svibnja.

Zaključena Katehetska proljetna škola

Katehetska proljetna škola o temi „Bliskost Riječi u nastavi na daljinu – O govornim kompetencijama u 'online nastavi'“ zaključena je petak 7. svibnja prezentacijom primjera prednosti i nedostataka pojedinih oblika online komunikacije.

Održana sjednica Upravnog vijeća Caritasa BiH

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u srijedu 5. svibnja održana je redovna sjednica Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine kojoj je predsjedao predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, prenijela je Katolička tiskovna agencija.

1 2 3 15.398