Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Drugi utorak u čast sv. Antunu u Sesvetskim Selima

U Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima u tijeku je pobožnost „13 utoraka sv. Antunu“. Drugoga utorka, 21. ožujka misno slavlje predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan i župnik Presvetog Srca Isusova.

Drugi utorak sv. Antunu na Svetom Duhu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u tijeku je pobožnost „13 utoraka sv. Antunu“. Drugoga utorka, 21. ožujka misno slavlje predvodio je gvardijan svetoduškog samostana fra Josip Petonjić OFMConv.

Pokopan prof. Božidar Škofač

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u utorak, 21. ožujka na mjesnom groblju u Letovaniću sprovodne obrede, a zatim u bogoslužnom prostoru u Žažini misu zadušnicu za pokojnog prof. Božidara Škofača, slikara, zauzetog vjernika i čuvara tradicijske baštine.

U Pičetama pokopan mo. don Miho Demović

Sprovodnu misu za mo. don Miha Demovića (1934.-2023.) u crkvi Svetog Križa u Pičetama u njegovim rodnim Konavlima uz koncelebraciju dubrovačkih i zagrebačkih svećenika predvodio je u utorak 21. ožujka dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, nakon čega je uslijedio pokop u obiteljski grob na mjesnom groblju pokraj crkve.

Konferencija za novinare o javnim optužbama na račun nadbiskupa Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić održao je u utorak, 21. ožujka u Nadbiskupskom domu u Đakovu konferenciju za novinare o javnim optužbama koje se u medijima iznose o seksualnom uznemiravanju ministrantica u Župi Sotin te o njegovu navodnom zataškavanju istine.

Proslavljena svetkovina sv. Josipa u Dugom Ratu

Svetkovina sv. Josipa proslavljena je u ponedjeljak 20. ožujka u Župi sv. Josipa u Dugom Ratu. Koncelebriranom euharistijskom slavlju, koje je predvodio ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu don Vedran Torić.

Počelo 86. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine je u utorak 21. ožujka u jutarnjim satima u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru počela 86. redovito zasjedanje pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH Tome Vukšića, predsjednika BK BiH, izvijestila je KTA.

Pozdrav mons. Coccia na 86. redovitom zasjedanju BK BiH

Na 86. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine,  21. ožujka 2023. u Mostaru,  delegat Talijanske biskupske konferencije mons. Piero Coccia, nadbiskup metropolit Pesara u miru i predsjednik fondacije „Komunikacija i kultura“ i tvrtke „Rete Blu“ Talijanske BK uputio je prigodni pozdrav koji prenosimo u cijelosti.

1 2 3 17.095