Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Korisnice Caritasova Doma sv. Ane sudjelovale na radionici o upravljanju financijama

Nasilje u obitelji ima mnogo lica i često započinje oduzimanjem prava na ekonomsku neovisnost. Zbog toga je u Rijeci na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, u srijedu 25. studenoga, za sve korisnice Doma sv. Ane – Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, održana online radionica – Škola pametnih financija - kako bi se na konkretan način reklo "NE ekonomskom nasilju, DA vlastitom potencijalu".

Predstavljene nove epidemiološke mjere - na misama dopušteno 25 vjernika

Premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će stupiti na snagu u subotu 28. studenoga, i trajati do ponedjeljka 21. prosinca, a uključuju zatvaranje kafića i restorana, zabranu svadbi, sajmova i većine sportskih natjecanja, izvijestila je HINA.

Sveta Stolica zabrinuta stanjem inozemnih radnika u lockdownu

Stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima nadbiskup Ivan Jurkovič u govoru pred Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Ženevi 26. studenoga izrazio je zabrinutost zbog stanja u kojem su se zatvaranjem zbog pandemije našli inozemni radnici u zemljama useljavanja, prenosi Vatican News.

Preporuke za stambene zgrade u cilju prevencije zaraze koronavirusom

Na portalu koronavirus.hr objavljene su preporuke koje se odnose na provedbu mjera u stambenim zgradama s više stambenih jedinica, radi održavanja higijensko-sanitarnih uvjeta na površinama i u prostorima koje zajednički koriste svi stanari (podrumi, dizala, stubišta te prostori po katovima) u cilju prevencije zaraze novim koronairusom (covid-19) tijekom epidemije covid-19.

Papina poruka na Twitteru

Gospodine, oče ljudske obitelji, koji si sve ljude stvorio jednakoga dostojanstva: ulij u duše naše duh bratstva. Pokreni nas na izgradnju zdravijih društava i dostojanstvenijega svijeta, svijeta bez gladi, siromaštva, nasilja i rata, molio je papa Franjo u tweetu 26. studenoga.

Najavljen program proslave sv. Nikole biskupa

Na konferenciji za novinare u četvrtak 26. studenoga u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Rijeci najavljen program obilježavanja blagdana sv. Nikole. S obzirom na aktualne epidemiloške mjere program proslave bit će skromniji nego prethodnih godina, ali i podložan promjenama ukoliko iste budu nužne.

ARGUMENTI Sve više zemalja pokazuje osjećaj dužnosti za pomoć progonjenim kršćanima

Hrvatska Vlada odlučila je financijski pomoći progonjenim kršćanima. To je bila tema emisije Hrvatskoga katoličkoga radija „Argumenti” u četvrtak 26. studenoga urednika i voditelja Ivana Taševa, a o kojoj su govorili ministar vanjskih i europskih poslova dr. Gordan Grlić Radman, saborska zastupnica Marijana Petir i alumni Philos Projekta Klara Barišić.

Preminuo mons. Ivan Matijević

U četvrtak 26. studenoga u KBC-u Osijek u 85. godini života i 55. godini svećeništva preminuo je mons. Ivan Matijević, svećenik u miru.

1 2 3 14.980