Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Pastoralni pohod biskupa Košića župi Oborovo

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 28. studenoga i u nedjelju 1. prosinca župu Oborovo te se tom prigodom u pratnji domaćeg župnika Ivana Miškića susreo s vjernicima i krizmanicima te posjetio caritasovu Kuću Sv. Vinka Paulskog.

Završila humanitarna prodaja božićnih drvaca u sklopu Caritasovog programa "Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu"

U sklopu 18. nacionalnoga humanitarnog programa “Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu” Hrvatski Caritas je u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom organizirao promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega je u subotu 14. prosinca na Trgu bana Jelačića organizirana prodaja božićnih drvaca kako bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin

Prigodom 28. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedam njegovih stanovnika, 13. prosinca održano je hodočašće nekoliko tisuća hodočasnika u to svetište, rodbina voćinskih žrtava i poginulih branitelja, a po jedanaesti put pridružili su im se hrvatski branitelji, vojska i policija.

Simpozij „Čovjek unutar i izvan granica znanosti“

Na Teologiji u Rijeci 12. i 13. prosinca održan je znanstveni simpozij pod naslovom „Čovjek unutar i izvan granica znanosti“ na kojemu su predavači govorili o odnosu teologije i znanosti u suvremenoj znanstvenoj kulturi.

Na Plehanu otvorena izložba komunističkih karikatura o zagrebačkom nadbiskupu Stepincu

U organizaciji Franjevačkog samostana sv. Marka Plehan, Družbe Braće Hrvatskog Zmaja, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Matice hrvatske - ogranak Osijek otvorena je u petak 13. prosinca u privremenim prostorijama franjevačkog samostana na Plehanu u Bosanskoj posavini izložba pod nazivom „Komunističke karikature o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu nastale između 1945. i 1947. godine“.

Blagdan sv. Lucije proslavljen u Gdinju na Hvaru

U župi Gdinj na otoku Hvaru u petak 13. prosinca svečano je proslavljen blagdan sv. Lucije, djevice i mučenice. U nazočnosti dvadesetak župljana, od njih pedesetak u župi, euharistijsko slavlje u crkvici Sv. Lucije iz 15. stoljeća predvodio je novi i mladi gdinjski župnik fra Mario Divković, a koncelebrirao je župnik župe Sućuraj fra Stipo Marčinković. Liturgijsko pjevanje predvodili su pučki pjevači župe Gdinj.

1 2 3 14.159