Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

U Šibeniku otvorena svetkovina svetog Mihovila

Proslava Sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u katedrali Sv. Jakova u ponedjeljak 28. rujna. Obrede je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Slovenci na Bizeljskom proslavili Slomšekovu nedjelju

Ispred župne crkve sv. Lovre u Bizeljskom (istočna Slovenija) u nedjelju 27. rujna, održala se središnja proslava Slomšekove nedjelje pod geslom „Domovina – naša mila majka“, objavio je Vatican News.

Papina poruka hodočasnicima Gospi od Lujana

U povodu 40. hodočašća Gospi od Lujana u Centenariju, na jugozapadu Argentine, papa Franjo je u videoporuci hodočasnicima istaknuo da je u vrijeme pandemije potrebna potpora Majke, prenosi Vatican News.

Papa zahvalio talijanskoj policiji

Papa Franjo susreo se 28. rujna u Dvorani Pavla VI. s čelnicima i djelatnicima Inspektorata javne sigurnosti u Vatikanu, zajedno s njihovim obiteljima, u prigodi 75. obljetnice ustanovljenja te ustanove, te im zahvalio za njihov „težak rad“ u, među ostalim, jamčenju sigurnosti Pape i njegovih suradnika na putovanjima u Italiji, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Puljić o katoličkoj školi: U svijetu se shvatilo - Odgoj je važan za društvo, Crkva će to odgovorno i savjesno obaviti

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za IKA-u govori o procesu gradnje Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru. Na koji se način u tom projektu ostvaruje suradnja između Zadarske nadbiskupije i Grada Zadra u radu za opće dobro, kao odgovor na potrebe i želje brojnih građana za postojanjem katoličke osnovne škole u Zadru. U izgradnju te škole Zadarska nadbiskupija dosad je uložila šest milijuna kuna.

Umro fra Milan Ujević

Nakon kratke i teške bolesti, okrijepljen svetim sakramentima, u bolnici u Kninu u ponedjeljak 28. rujna u 84. godini života, 67. redovništva i 57. svećeništva preminuo je član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Milan Ujević.

1 2 3 14.827