Budi dio naše mreže
Izbornik

novosti

Biskup Komarica primio Visokog predstavnika u BiH

U večernjim satima u petak 14. prosinca banjolučki biskup dr. Franjo Komarica primio je Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka. U otvorenom, informativnom razgovoru bilo je između ostalog riječi o nedosljednom ponašanju nekih utjecajnih europskih i svjetskih sila glede sadašnjice i budućnosti Bosne i Hercegovine i njezinih naroda i nacionalnih manjina. Obojica su se suglasili da takvo ponašanje nije znak vjerodostojnosti, nego pokazatelj sebičnosti i nadmoćnosti velikih nad malima. Takvu praksu i ponašanje imitiraju i neki domaći politički dužnosnici.

Banja Luka: Predstavljeni pojedini europski i prekogranični projekti koje Caritas provodi zajedno s partnerima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Austriji

Uoči ovogodišnje Nedjelje Caritasa u BiH, 16. prosinca, u prostorijama Caritasa Banjolučke biskupije održana je konferencija za novinare. Na početku je ravnatelj Caritasa dr. Miljenko Aničić, ukratko predstavio poruku predsjednika Caritasa BiH, vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, koja nosi naslov: „Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi! (Jak 2,17)“. Zatim je prikazao glavna područja djelovanja Caritasa, od egzistencijalne pomoći, brige za djecu, za starije, za nezaposlene i druge ugrožene grupe stanovništva.

I Dijete Isus bio je izbjeglica kao brojna djeca danas, nedužne žrtve ljudske nepravde

Stvarati mrežu odgojem znači omogućiti ljudima da se podignu, da ponovno krenu u punom dostojanstvu, u snazi i hrabrosti za suočavanje sa životom, cijeneći svoje talente i svoju radinost, rekao je papa Franjo primivši 14. prosinca u audijenciju umjetnike koji će nastupiti na Božićnom koncertu u Vatikanu. Koncert će se održati u subotu 15. prosinca, u Dvorani Pavla VI., a talijanska će ga televizijska postaja Canale 5 emitirati na Badnjak.

Papa primio slovačkoga predsjednika

Papa Franjo primio je 14. prosinca u Vatikanu slovačkoga predsjednika Andreja Kisku. U polusatnom razgovoru uz pomoć dvoje prevoditelja Kiska je pozvao Papu u posjet Slovačkoj a Sveti Otac načelno je prihvatio poziv, dodajući: „Vidjet ćemo kada mogu“, izvijestili su novinari nakon susreta, prenosi Kathpress.

Biskup Mrzljak pohodio Dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu

U prigodi došašća i skorašnje proslave svetkovine Božića varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je u petak 14. prosinca Dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu. Biskup Mrzljak tim je povodom u prostorijama Dnevnog boravka predvodio misno slavlje na kojem su se okupili korisnici zajedno sa svojim roditeljima, volonterima, dobročiniteljima i djelatnicima Caritasa.

Umro mons. dr. Pavao Kero, ravnatelj Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru

Mons. dr. Pavao Kero, svećenik Zadarske nadbiskupije, kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije, umro je u petak 14. prosinca u 79. godini života i 53. godini svećeništva u Svećeničkom domu u Zadru. Sprovodni obred mons. Kere na Gradskom groblju u Zadru u ponedjeljak 17. prosinca u 15 sati predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon sprovoda nadbiskup Puljić će predvoditi i misu zadušnicu za mons. Keru u zadarskoj katedrali Sv. Stošije u 16.30 sati.

1 2 3 13.421