Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Otvorene tržnice i ribarnice u Zagrebu

Temeljem Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, iz Zagrebačkog holdinga upućena je obavijest građanima o radu tržnica i ribarnica.

Caritas pomaže i „na daljinu“

Telefoni Caritasove socijalne službe, obiteljskog savjetovališta i uprave Caritasa proteklih dana i tjedana ne prestaju zvoniti, a pretinci e-pošte puni su upita i zamolbi za pomoć. Poštujući upute nadležnih službi te prilagođavajući rad nastaloj situaciji Caritas pomoć pruža i „na daljinu“. Što sugrađane muči te kako im Caritasovi stručnjaci pomažu doznaje se iz razgovora s psihologinjom Tanjom Kuprešak iz Caritasovog Obiteljskog savjetovališta i socijalnom radnicom Anom Juratovac iz Caritasove socijalne službe objavljenom na mrežnim stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Misa posvete ulja u đakovačkoj prvostolnici

Uz nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još nekoliko svećenika, nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić predvodio je na Veliki četvrtak, 9. travnja Misu posvete ulja u đakovačkoj katedrali.

Covid-19: Milodari Papinih suradnika

Papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski pozvao je najbliže suradnike Svetog Oca da na konkretan način, putem novčanoga priloga, izraze solidarnost s onima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, izvijestio je Vatican News.

Metropolit Porfirije čestitao Uskrs kardinalu Bozaniću

Pravoslavni metropolit Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfirije uputio je čestitku za Uskrs zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, poručivši da je „Krist naš Gospodin i na njemu i na njegovoj ljubavi temeljimo našu vjeru da će i ovo iskušenje proći i da ćemo se vratiti svakodnevnom životu, ispunjenom mirom i radošću“.

Molitva na grobu biskupa Strossmayera u povodu 115. obljetnice njegove smrti

U povodu 115. obljetnice smrti jednog od najznačajnijih đakovačkih biskupa i sinova Slavonije, Josipa Jurja Strossmayera, u kripti đakovačke katedrale kod njegova groba u srijedu 8. travnja pomolila su se sva trojica đakovačkih biskupa: mons. Đuro Hranić, nadbiskup, mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup i mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru.

1 2 3 14.441