Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

U Aalenu proslavljeno Stepinčevo

Hrvatska katolička zajednica (HKZ) bl. Alojzija Stepinca u Aalenu svečano je u nedjelju 16. veljače proslavila svoga zaštitnika misnim slavljem koje je u kapeli Sv. Mihaela u Aalenu predvodio predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar u zajedništvu s domaćinom – voditeljem HKZ bl. Alojzija Stepinca u Aalenu i HKZ Presvetoga Srca Isusova u Heidenheim a.d. Brenz vlč. Vilimom Koretićem – svećenikom Bjelovarsko-križevačke biskupije, i uz asistenciju trajnog đakona Thomasa Biega.

Dan braka i obitelji u dekanatu Dubrovnik 2

Bračni parovi i obitelji dekanata Dubrovnik 2 u Tjednu života i braka Dubrovačke biskupije okupili su se ove godine u petak 14. veljače u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici. Na euharistijskom slavlju na blagdan sv. Valentina supružnici su obnovili svoja bračna obećanja, a slavlje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji sa svećenicima ovog dekanata.

Sud odbio žalbu ministrice Divjak i potvrdio zakonitost upisa Fakulteta hrvatskih studija

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je 4. veljače Rješenje kojim je kao neosnovanu odbio žalbu Ministarstva znanosti i obrazovanja protiv upisa Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Sud je ujedno potvrdio Rješenje Trgovačkoga suda u Zagrebu kojim je Fakultet upisan u sudski registar. Rješenje o upisu javne ustanove Fakulteta hrvatskih studija postalo je tako pravomoćno, a pravna osobnost Fakulteta neprijeporna.

Posjet biskupa Prospera iz Tanzanije konkatedralnoj župi

Započinjući trotjedni posjet Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha iz Tanzanije, mons. Prosper Balthasar Lyimo, predvodio je u nedjelju 16. veljače večernje euharistijsko slavlje u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku.

Susret budućih edukatora projekta „Škola volonterizma"

U sklopu projekta „Škola volonterizma" koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II." realizira u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, 15. i 16. veljače u prostorijama NCM-a u Sarajevu upriličen je susret budućih edukatora toga projekta, prenosi nedjelja.ba.

Biskup Košić predvodio slavlje u Popovači

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 16. veljače u župnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači, svečano misno slavlje tijekom kojeg su među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata primljeni bogoslovi Fran Bijelić i Jurica Nikolić rodom iz te župe. Na početku biskup je blagoslovio i orgulje, koje su polovne kupljene u Njemačkoj i posljednjih nekoliko godina su uređivane. 

Papina poruka na Twitteru

U današnjem Evanđelju Isus nas potiče da prijeđemo s formalnog poštovanja Zakona na suštinsko poštovanje, prihvaćajući Zakon u svom srcu. Dobra i loša djela dolaze iz srca, poručio je papa Franjo tweetu u nedjelju 16. veljače.

1 2 3 14.293