Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Nadbiskup Eterović: Slavite Uskrs svake nedjelje kako bi plodovi Uskrsa postali djelotvorni

„Krist je uskrsnuo. U Duhu Svetome radosni smo zbog toga događaja, radosni smo što imamo vjeru u njegovo uskrsnuće. Molimo ga da nam ojača vjeru. Molimo da budemo svjedoci Uskrsloga u našim obiteljima, u zajednici, u svim odnosima među ljudima”, rekao je apostolski nuncij u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović na uskrsnoj euharistiji koju je slavio 21. travnja u rodnoj župi sv. Jeronima u Pučišćima.

Krist živi!

Uskrsna poruka Svetoga Oca i blagoslov Urbi et orbi, svetkovina Uskrsa, 21. travnja 2019.

Kardinal Puljić: Premda je Krist pobijedio smrt, čovjek nije shvatio vrednotu života nego širi smrt oko sebe

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega – Uskrs, 21. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem nadbiskupom Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju dvanaest svećenika i asistenciju đakona. Među brojnim vjernicima bile su i redovnice raznih družbi i bogoslovi.

Nadbiskup Puljić: Na uskrsnom svjetlu počiva vjera i nada Crkve

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 21. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je svečano koncelebrirano misno slavlje na kraju kojega je podijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom, što znači otpuštanje vremenitih kazni za učinjene grijehe koje su vjernici mogli namijeniti za sebe ili za drugoga u toj potrebi.

Nadbiskup Srakić: Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti

„Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti. To je naročito očito kada pomislimo da Bog nije oklijevao žrtvovati svoga vlastitog Jedinorođenog Sina, da taj život cvjeta u punini“, rekao je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodeći 21. travnja u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla svečano misno slavlje o svetkovini Uskrsa.

1 2 3 13.690