Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Ljubav prema roditeljima

Obilježavajući 15. travnja ove godine 105. obljetnicu rođenja kardinala Franje Kuharića, u nastavku donosimo Kardinalove misli o ljubavi prema roditeljima koje je izgovorio u emisiji „Hvaljen Isus i Marija“ na Radio Sljemenu, a koje su objavljene na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 14. travnja

Papa Franjo je na Treću vazmenu nedjelju, 14. travnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Kraljice neba s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Kraljice neba.

Kanonska vizitacija u župi Peteranec

Župu sv. Petra i Pavla apostola u Peterancu je u drugom uskrsnom tjednu pohodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš sa svojim tajnikom vlč. Markom Domiterom, izvijestili su iz Župe u nedjelju 14. travnja.

Papa Franjo uputio pismo sućuti i moli za žrtve napada u Sydneyu

U brzojavu od 13. travnja, koji je potpisao kardinal državni tajnik Pietro Parolin, papa Franjo piše da je "duboko ožalošćen" zbog napada u trgovačkom centru u Sydneyu u Australiji u kojem je ubijeno šest osoba. Žrtvama obećava svoju molitvu i duhovnu blizinu, izvještava Vatican News.

Australski svećenik Rob Galea pokrenuo interaktivnu online igricu „MetaSaint“

Svećenik Rob Galea, rođen na Malti, postao je poznat po svom glazbenom nastupu u televizijskoj emisiji „X Factor“, a svojim je nastupima u školama, crkvama i na konferencijama došao do stotine tisuća mladih. U intervjuu za katholisch.de 13. travnja objasnio je da je online igrom „MetaSaint“ želio uvesti Crkvu u Metaverse.

1 2 3 18.067