Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji

U okviru projekta edukacije župnih animatora u Požeškoj biskupiji u subotu 25. siječnja započela je temeljna edukacija nove skupine župnih animatora koja je ove godine organizirana u tri grada: u Požegi za Katedralni arhiđakonat, u Slatini za Slavonsko-podravski arhiđakonat te u Novskoj za Zapadno-slavonski i Posavski arhiđakonat.

U Dubrovačkoj biskupiji proslavljen Dan posvećenog života

Dan posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji proslavljen je u subotu 25. siječnja. Redovnice i redovnici koji djeluju na području Dubrovačke biskupije okupili su se u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku na molitvi i predavanju. Predavanje pod naslovom „Redovništvo – najljepši san Crkve“ održao je gvardijan Franjevačkog samostana sv. Jeronima u Slanom fra Ivan Boras. Euharistijsko slavlje s obnovom redovničkih zavjeta u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Crkva slavi Nedjelju Božje riječi

Papa Franjo je 30. rujna prošle godine objavio apostolsko pismo „Aperuit illis“ kojim je utemeljio nedjelju posvećenu Božjoj riječi, i to u povodu 1600 godina od smrti svetog Jeronima, velikog poznavatelja Svetoga pisma i prevoditelja izvornih biblijskih tekstova na latinski. Nedjelja Božje riječi slavi se 26. siječnja.

Papa Franjo članovima Rimske rote: Čuvajte kršćanske bračne parove

Poput Akvile i Priscile Crkvi su danas potrebni kršćanski bračni parovi, ustrajni svjedoci evanđelja, istaknuo je papa Franjo, primivši 25. siječnja u audijenciju suce i odvjetnike Apostolskoga sudišta Rimske rote. Pastire je pak pozvao da štite brak od ideologijā i partikularizama, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 14.240