Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Austrijski Caritas u Ukrajinu šalje generatore za struju

Austrijski Caritas poslat će u Ukrajinu stotinu generatora za struju, što predstavlja važnu pomoć za tu napadnutu zemlju u kojoj je 17,7 milijuna ljudi ovisno o humanitarnoj pomoći, izjavio je za Kathpress u četvrtak 8. prosinca glavni tajnik odjela za pomoć inozemstvu austrijskog Caritasa Andreas Knapp.

Betlehemsko svjetlo mira kreće u subotu iz Beča

Betlehemsko svjetlo mira krenut će i ove godine iz Beča u subotu 10. prosinca, a polazak izviđača koji će ga odnijeti u brojne zemlje bit će obilježen tradicionalnom ekumenskim adventskim bogoslužjem, objavio je Kathpress.

Nadbiskupu Uziniću uručena Nagrada Centra za mir, nenasilje i ljudska prava

Nagrade za promicanje mirotvorstva „Krunoslav Sukić”, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek dodijeljene su 8. prosinca u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Među devet nagrađenih bio je i riječki nadbiskup Mate Uzinić koji je nagradu dobio za izniman doprinos stvaranju ozračja društvenog dijaloga i razumijevanja u Hrvatskoj i regiji.

Jordan: Nadograđuje se mjesto Isusova krštenja

Prostor oko mjesta Isusova krštenja na području „Al-Maghtas“ na jordanskoj strani rijeke Jordana nadogradit će se novim sadržajima u skladu s planom što je u srijedu 7. prosinca predstavljen u nazočnosti jordanskog kralja Abdulaha II., objavila je KNA.

Proslava Bezgrešne i sv. Ambrozija u Budičini

Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Budičini, filijalnoj crkvi Župe sv. Bartola u Hrastovici, proslavljena je svetkovina Bezgrešne kojoj je posvećena ta crkva i sv. Ambrozije, zaštitnik pčelara, jer je upravo u tom kraju pčelarstvo u tradiciji naroda.

Trajni zavjeti s. Kristine Marije od Srca Isusova Zeković

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak 8. prosinca, na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji svečano misno slavlje tijekom kojeg je trajne zavjete položila s. Kristina Marija od Srca Isusova Zeković, rodom iz župe Marije Kraljice apostola u Zaprešiću.

1 2 3 16.831