Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Nova knjiga "Drniški prilog Domovinskom žrtvoslovlju"

Knjiga "Drniški prilog Domovinskom žrtvoslovlju" autora fra Ivana Čupića, Davora Gaurina i Dragana Radeljak posvećena je žrtvama Domovinskog rata iz drniškog kraja, objavljena je u siječnju 2022., u prigodi 30. obljetnice Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Papa s djelatnicima Edizioni Terra Santa i kustosom Svete zemlje

Papa Franjo primio je 17. siječnja franjevačkoga kustosa Svete zemlje fra Francesca Pattona i članove izdavačkog centra Svete zemlje u Italiji u povodu 100. obljetnice izdavanja časopisa "La Terra Santa”u kojem se objavljuju vijesti o povijesti i aktualnim događajima na Bliskom istoku, prenosi Vatican News.

Predsjednik Milanović odlikovao kardinala Puljića

Predsjednik RH Zoran Milanović odlikovao je 17. siječnja u Zagrebu vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za izniman doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Papa primio predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 17. siječnja u audijenciju Njegovu Ekselenciju g. Željka Komšića, trenutnog predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se potom susreo s Njegovom Ekselencijom nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, tajnikom za odnose s državama, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Molitva za jedinstvo kršćana kao izazov i putokaz

U Argumentima HKR-a povodom početka Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, o molitvi za ekumenizam kao izazovu i putokazu, 17. siječnja 2022. govorili su pročelnik Katedre ekumenske teologije na zagrebačkom KBF-u karmelićanin prof. dr. Jure Zečević i protojerej stavrofor Ohridske arhiepiskopije Makedonske pravoslavne Crkve o. Kirko Velinski.

1 2 3 16.011