Budi dio naše mreže
Izbornik

Novosti

Svećeničko ređenje u Mostaru

U tijeku svečanoga misnog slavlja 30. lipnja u crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru banjolučki pomoćni biskup Marko Semren zaredio je za svećenike đakone Hercegovačke franjevačke provincije Zlatka Ćorića, Renata Galića, Stipu Rotima i Lovru Šimića.

Europski simpozij o mladima odgođen za iduću godinu

Zbog teškoća vezanih uz putovanje i potrebnog držanja razmaka među ljudima uslijed pandemije izazvane koronavirusom Europski simpozij o mladima na temu "Ustani, Krist te zove!", koji se trebao u listopadu održati u Krakovu, bit će odgođen na godinu dana, objavilo je Vijeće europskih biskupskih konferencija.

Preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mato Vidić

U ponedjeljak, 6. srpnja, okrijepljen otajstvima vjere, u 88. godini života i 64. godini svećeništva blago u Gospodinu je preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mato Vidić, brat svećenika Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Petra Vidića.

Crkva snažno podupire mirovne projekte u vremenu pandemije Covid-19

Crkva snažno podupire projekte izgradnje mira koji su neophodni da bi zemlje zahvaćene ili nedavno izašle iz sukoba mogle dati primjereni odgovor na pandemiju Covid-19, rekao je prefekt Dikasterija za služenje cjelovitom ljudskom razvoju i predsjednik Vatikanske komisije za Covid-19 kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson govoreći na tiskovnoj konferenciji na temu „Pogled u budućnost. Graditi mir u vrijeme Covid-19“ održanoj u Tiskovnom uredu Svete Stolice u utorak 7. srpnja.

52 nova slučaja zaraze koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj na dan 7. srpnja ukupno 930, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

Talijanska biskupska konferencija darovala respiratore Tanzaniji

Zahvaljujući financijskoj pomoći Talijanske biskupske konferencije, Tanzanijska biskupska konferencija isporučila je respiratore za teže oboljele od bolesti Covid-19 u nekoliko katoličkih bolnica u toj zemlji, objavio je blog Udruge članova biskupskih konferencija Istočne Afrike (AMECEA), a prenio Vatican News.

1 2 3 14.650