Budi dio naše mreže
Izbornik

TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA ČLANOVA POKRETA ZA ŽIVOT U "BETANIJI"

Ćunski (IKA )

Ćunski, 11. 11. 1999. (IKA) - U Domu za duhovne susrete "Betanija" u Ćunskom održana je od 5. do 7. studenoga duhovna obnova na kojoj je sudjelovalo 120 članova Pokreta za život s otoka Paga, Raba, Krka, Cresa i Lošinja te Zagreba. Duhovnu obnovu predvo

Ćunski, 11. 11. 1999. (IKA) – U Domu za duhovne susrete “Betanija” u Ćunskom održana je od 5. do 7. studenoga duhovna obnova na kojoj je sudjelovalo 120 članova Pokreta za život s otoka Paga, Raba, Krka, Cresa i Lošinja te Zagreba. Duhovnu obnovu predvodio je voditelj duhovnih programa u Domu “Betanija” Zlatko Sudac.
Susret je započeo u petak 5. studenoga svečanim misnim slavljem kojim je predsjedao vlč. Sudac, nakon čega je priređeno klanjanje za sve sudionike na nakanu za potrebe Krčke biskupije i djelatnosti tog pokreta, koje je trajalo do ponoći. U subotu 6. studenoga članovima se obratio duhovnik Ivan Brusić, a u večernjim satima sudionicima skupa pridružio se i krčki biskup Valter Župan, kako bi podržao djelovanje te laičke udruge koja je utemeljena prije sedam godina i kojoj je u počecima njezina djelovanja bio duhovni vođa. U čast Presvetog Srca Marijina, pod čijom su nebeskom zaštitom svi Pokreti diljem svijeta, u subotu 6. studenoga u kasnim večernjim satima, nakon cjelodnevnog programa, upriličena je meditativna molitva krunice. U nedjelju 7. studenoga ujutro članovi Pokreta su se u svečanom ophodu uputili iz “Betanije” sa slikom Majke Božje u župnu crkvu Sv. Nikole, gdje su izmolili krunicu, nakon čega je biskup Župan zajedno sa župnikom Matom Polonijom, don Corneliom Stefanijem, rodom iz Lošinja, te svojim osobnim tajnikom Encom Rodinisom predvodio misno slavlje. Biskup Župan u prigodnoj je propovijedi potaknuo članove Pokreta za život i ostale nazočne vjernike da koriste svaku prigodu za poniranje u Božja otajstva koja su uvijek povezana s njegovom ljubavlju i tvore bit čovjekova života. “Tek nakon dubokih spoznaja Božje dobrote, čovjek biva sposoban zauzimati se za dobrobit drugog čovjeka, žrtvujući se do kraja”, zaključio je biskup Župan. Na završetku misnog slavlja biskup se zahvalio velikom dobrotvoru iz Pordenona don Corneliju Stefaniju na svim darovima koje je poslao za dovršenje biskupijskog Doma “Betanija”, kao i svu pomoć pruženu u tijeku Domovinskog rata žiteljima i izbjeglicama koji su u Malom Lošinju naišli na gostoprimstvo.