Budi dio naše mreže
Izbornik

VJEROUČENICI ŠIBENSKE BISKUPIJE NA KVIZU ZNANJA O SEDAMSTOLJETNOJ POVIJESTI BISKUPIJE

Šibenik (IKA )

Šibenik, 29. 6. 1998. (IKA) - Na finalnom natjecanju u kvizu znanja na temu "700 godina šibenske biskupije" za vjeroučenike srednjih škola šibensko-kninske županije u subotu 27. lipnja sudjelovalo je deset ekipa od ukupno 16 koje su se natjecale u prvom

Šibenik, 29. 6. 1998. (IKA) – Na finalnom natjecanju u kvizu znanja na temu “700 godina šibenske biskupije” za vjeroučenike srednjih škola šibensko-kninske županije u subotu 27. lipnja sudjelovalo je deset ekipa od ukupno 16 koje su se natjecale u prvom krugu, 24. lipnja. Prva dva mjesta osvojili su vjeroučenici gimnazije “Antuna Vrančića” iz Šibenika, a treće mjesto učenice Medicinske škole iz Šibenika. Nagrada za prvo mjesto je put u Rim koji se priređuje u povodu 700. obljetnice šibenske biskupije, od 18. do 23. listopada ove godine. Za drugo i za treće mjesto nagrada je jednodnevni obilazak značajnijih povijesnih mjesta šibenske biskupije.
Kviz znanja iz povijesti šibenske biskupije održan je i za vjeroučenike osnovnih škola u nedjelju, 28. lipnja. U prvom krugu natjecanja sudjelovalo je 30 ekipa od kojih je devet najboljih ušlo u finalno natjecanje održano u katedrali sv. Jakova. Prvo mjesto osvojila je ekipa Primošten Stanovi, drugo mjesto Prvić Luka, a treće ekipa iz Vodica. Pobjednici su nagrađeni jednako kao i ekipe srednjih škola.