Budi dio naše mreže
Izbornik

UMRO FRA IVAN KRZNAR

Čakovec (IKA )

Čakovec, 28. 10. 1997. (IKA) - Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Krznar preminuo je 24. listopada u 78. godini života, 61. redovništva i 52. godini svećeništva. Tijelo pokojnika pokopano je 27. listopada na čakovečkome gr

Čakovec, 28. 10. 1997. (IKA) – Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Krznar preminuo je 24. listopada u 78. godini života, 61. redovništva i 52. godini svećeništva. Tijelo pokojnika pokopano je 27. listopada na čakovečkome groblju. Varaždinski biskup Marko Culej predvodio je sprovod uz provincijala fra Lucija Jageca u nazočnosti ostale franjevačke braće, rodbine i prijatelja.
Fra Ivan Krznar rođen je 1919. godine u Domašincu, mjestu župe Dekanovec. Za svećenika je zaređen 1946. u Zagrebu. Svoj franjevački vijek proveo je kao kapelan, župnik i gvardijan, a istaknuo se i kao pastoralni djelatnik. U ranoj mladosti biva osuđen na četiri godine zatvora u Novoj Gradišci na namještenome sudskom procesu komunističkih vlasti. Fra Ivan bio je poznat i kao vrsni graditelj jaslica te zaljubljenik u planinarstvo.