Istina je prava novost.

"TELOGIJA NIJE STUDIRANJE BOGA, NEGO OTVARANJE BOGU" Susret studenata i studentica teologije Katoliekoga bogoslovnog fakulteta

Zagreb, 13. 12. 1996. (IKA) - Susret studenata i studentica zagrebaekoga Katoliekog bogoslovnog fakulteta održan je 12. prosinca na Svetom Duhu u Zagrebu. Taj neslužbeni susret dva put godišnje prire?uju studenti prve i druge godine teologije. Susret

Zagreb, 13. 12. 1996. (IKA) – Susret studenata i studentica zagrebaekoga Katoliekog bogoslovnog fakulteta održan je 12. prosinca na Svetom Duhu u Zagrebu. Taj neslužbeni susret dva put godišnje prire?uju studenti prve i druge godine teologije.
Susret je zapoeeo misom koju je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog predvodio franjevac konventualac o. Stanko Mijia. Buduaim sveaenicima, vjeroueiteljima i vjerueiteljicama, o. Stanko govorio je o važnosti traženja Boga ne samo razumom, nego daleko više srcem. “Naše je vrijeme nadutih, oholih i nametljivih osoba, a Bog se u teologiji otkriva malenima, skromnima i onima koji imaju otvoreno srce. Teologija nije studiranje Boga, nego otvaranje Bogu. Bog se sam otkriva i ne može ga niti jedan razum dokueiti ili razotkriti”, istaknuo je propovjednik.
Misu je pjesmom, molitvom i sviranjem uveliealo osamdesetak studenata. Zajednieki susret nastavljen je u župnoj dvorani, a bio je prigoda za druženje i razgovore.