Budi dio naše mreže
Izbornik

IZVANREDNI KAPITUL PROVINCIJE FRANJEVACA TREĆOREDACA GLAGOLJAŠA

Zagreb (IKA )

Izvanredni provincijski kapitul franjevaca trećoredaca glagoljaša održan je od 2. do 4. svibnja u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu.

Zagreb, 5. 5. 1995. (IKA) – Izvanredni provincijski kapitul franjevaca trećoredaca glagoljaša održan je od 2. do 4. svibnja u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu. Kapitul je sazvan radi donošenja novog Statuta Provincije, jer je nakon novog Pravila (1982) i novih Ustanova i Generalnih statuta Trećega samostanskog reda sv. Franje (1992), bilo potrebno da se izradi i donese i novi provincijski statut.
Na kapitulu su sudjelovala devetnaestorica braće koja su bila i na redovnom kapitulu 1992. Predsjedatelj kapitula bio je generalni ministar fra Jose Angulo Quilis, član španjolske provincije, a voditelj rada provincijski ministar fra Božo Sučić.
Članove kapitula posjetio je na svršetku rada papinski nuncij nadbiskup Giulio Einaudi. Nakon kapitula fra Božo Sučić i generalni ministar fra Jose Angulo Quilis posjetili su zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Franju Kuharića.