Istina je prava novost.

PASTIRSKI POHOD NADBISKUPA PRENŽE

Zadar, 4. 5. 1995. (IKA) - Zadarski nadbiskup koadjutor Ivan Prenša pohodio je 30. travnja župu Radočimovac. S tamočnjim župnikom don Igorom Ikiđem, nadbiskup Prenša predvodio je misu u crkvi sv. Ante, te se tom prilikom obratio prognanim vjernicima naj

Zadar, 4. 5. 1995. (IKA) – Zadarski nadbiskup koadjutor Ivan Prenša pohodio je 30. travnja župu Radočimovac. S tamočnjim župnikom don Igorom Ikiđem, nadbiskup Prenša predvodio je misu u crkvi sv. Ante, te se tom prilikom obratio prognanim vjernicima najisto~nijih zadarskih župa. Prilikom boravka u župi Radočimovac, nadbiskup Prenša običao je vjernike na prvoj crti bojičnice u Dobroj Vodi i u župi Pristeg, a susreo se i s predstavnicima UNCRO-a, vojnicima kanadskog bataljuna. U dručtvu s prognanim Pola~anima i njihovim na~elnikom opđine Radoslavom Bobanoviđem, te mječtanima Radočinovaca nadbiskup je običao radiličta nove kapelice i križnog puta na brdu Kamenja~a.
Nadbiskup Ivan Prenša zapo~eo je 1. svibnja jednotjedni pastirski pohod župi sv. Filipa i Jakova. Tijekom boravka u toj župi nadbiskup je sudjelovao u trodnevnoj duhovnoj obnovi, koju je za novokrizmanike, njihove roditelje i kumove priredio župnik don Marijan Pejiđ. Trodnevnu duhovnu obnovu vodili su sveđenici biogradskog dekanata don Pave ćindija, biogradski kapelan don Milovoj Bolobaniđ, biogradski župnik i dekan don Marijan.