Istina je prava novost.

EKUMENSKA MOLITVA ZA MIR U ZAGREBAČKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI

Ekumenska molitva za mir, u organizaciji Kršćanskoga mirovnog kruga i Kršćanske informativne službe u suradnji s ekumenskom udrugom "Pax Christi", održana je u pravoslavnoj crkvi svetog Preobraženja u Zagrebu petak 28. travnja u 18. sati.

Zagreb 29. 4. 1995. (IKA) – Ekumenska molitva za mir, u organizaciji Kršćanskoga mirovnog kruga i Kršćanske informativne službe u suradnji s ekumenskom udrugom “Pax Christi”, održana je u pravoslavnoj crkvi svetog Preobraženja u Zagrebu petak 28. travnja u 18. sati.
Uvodnom riječju i pozdravom nazočnima se obratio član baptističke zajednice i upravitelj KIS Boris Peterlin, a okupljene vjernike i molitelje je pozdravio i zagrebački paroh protonamjesnik Milenko Popović koji je taj događaj nazvao velikom časti za sve kršćanske vjernike te pozvao na zajedničku molitvu za mir i poželio da svjetlost Uskrsa obasja sve ljude.
U nazočnosti organizatora te predstavnika katoličke i ostalih kršćanskih zajednica, večernje bogoslužje sa specifičnim molitvama predvodio je zagrebački paroh protonamjesnik Milenko Popović, litaniju je molio Oto Raffai, a dr. Stevan Bojanin, laik SPC, je bio čitačem.
Pjesme je pjevao Katedralni zbor crkve sv. Preobraženja pod vodstvom Jovana Nikolića.
Na molitvi je sudjelovala i grupa od 35 vjernika iz Njemačke s dr. Grolichom na čelu, te pripadnici francuskoga Caritasa.
Nakon molitve u prostorijama općine SPC održan je kraći prijem.
Takav organizirani ekumenski molitveni susret drugi je po redu i nastavak je molitvenog hoda za Kristov mir. Prvi molitveni susret održan je u franjevačkoj crkvi sv. Franje Asiškog na Kaptolu 9.