Istina je prava novost.

ĐEćKA OĐEKUJE PAPU

Prag, 28. 4. 1995. (IKA) - Glasnogovornik Đečke biskupske konferencije o. Miroslav Fiala, nakon sjednice episkopata, detaljno je izvjestio javnost o pripremama za o~ekivani Papin posjet od 20. do 23. svibnja. Kako izvječđuje o. Fiala, na Papinoj se služ

Prag, 28. 4. 1995. (IKA) – Glasnogovornik Đečke biskupske konferencije o. Miroslav Fiala, nakon sjednice episkopata, detaljno je izvjestio javnost o pripremama za o~ekivani Papin posjet od 20. do 23. svibnja. Kako izvječđuje o. Fiala, na Papinoj se službi rije~i, koja đe se 20. svibnja održati na pračkom stadionu Strahov, o~ekuje se najmanje 100.000 vjernika, a bit đe nazo~an i predsjednik države Vaclav Havel. U nedjelju 21. svibnja, na misnom slavlju u zra~noj luci u blizini Olmouca, koje đe predvoditi Sveti Otac i ceremoniji proglačenja svetima Jana Sarkandera i Zdislave von Lemberga, organizatori o~ekuju viče od 200.000 vjernika.
Na konferenciji je, u sklopu teme “Nova evangelizacija”, kojoj bi se posebna pozornost trebala dati u župnim zajednicama, raspravljalo i o ja~anju suradnje izmešu laika i vodstva Crkve. Biskupi su zatim raspravljali o predvišenom razvijanju nove biskupije u sjevernoj Moravskoj sa sjedičtem u Ostravi, o ~emu su se, kako je izvjestio o. Fiala, izjasnili vrlo pozitivno, te o buduđim ekumenskim kontaktima u zemlji. Time bi Katoli~ka Crkva, koja je do sada u Nacionalnom ekumenskom vijeđu imala samo status promatra~a, uklju~ila u njegov rad kao aktivan ~lan.