Istina je prava novost.

PORUKA FRANJEVAĐKOG GENERALA SIMPOZIJU O PRAćTANJU

Rim, 25. 4. 1995. (IKA) - Generalni ministar Franjeva~koga reda dr. Hermann Schalueck uputio je pozdrave prirediteljima i sudionicima simpozija o pračtanju, koji vijeđa za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno vijeđa franjeva~kih provincijala i franjeva~ki

Rim, 25. 4. 1995. (IKA) – Generalni ministar Franjeva~koga reda dr. Hermann Schalueck uputio je pozdrave prirediteljima i sudionicima simpozija o pračtanju, koji vijeđa za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno vijeđa franjeva~kih provincijala i franjeva~kih zajednica prirešuju u Splitu, od 27. do 29. travnja. Dr. Schalueck posebno se zahvalio franjeva~kim zajednicama u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, pokreta~u skupa fra Boži Vuleti, te pokroviteljima zagreba~kom nadbiskupu kardinalu Franji Kuhariđu, sarajevskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiđu te splitskom nadbiskupu Anti Juriđu. Franjeva~ki general vidi taj simpozij kao prinos izgradnji zajedni~ke buduđnosti pojedinaca i naroda na načim prostorima, u duhu tradicionalnih franjeva~kih vrijednosti preko dijaloga, pračtanja i unutarcrkvene, interkulturalne i mešureligijske suradnje.
“Mi franjevci trebamo u svojoj službi u podijeljenom svijetu pridonositi dubljem shvađanju svoga identiteta kao služitelja evanšelja i Crkve, kao služitelja (a ne gospodara) svojih naroda, kao ljudi, koji u duhu uskrsnuloga Gospodina, u službi mira i pomirenja uvijek polazimo od sebe. Siguran sam, da đe cijela franjeva~ka obitelj u vačim zemljama iđi tim putem i da đe razvijati nove na~ine i puteve franjeva~ke nazo~nosti”, stoji, izmešu ostaloga, u poruci franjeva~koga generalnog ministra prirediteljima i sudionicima simpozija.