Istina je prava novost.

APOSTOLSKI NUNCIJ GIULIO EINAUDI POĐASNI GRAŽANIN VISA

Vis, 23. 4. 1995. (IKA) - U povodu proslave Dana Visa i blagdana sv. Jurja začtitnika grada Visa, u subotu, 22. travnja, uprili~ena je sve~ana sjednica vičega gradskog vijeđa na kojoj je gradona~elnik Visa, Ante Acalinoviđ uru~io povelju po~asnog grašan

Vis, 23. 4. 1995. (IKA) – U povodu proslave Dana Visa i blagdana sv. Jurja začtitnika grada Visa, u subotu, 22. travnja, uprili~ena je sve~ana sjednica vičega gradskog vijeđa na kojoj je gradona~elnik Visa, Ante Acalinoviđ uru~io povelju po~asnog grašanina Visa izaslaniku Svete Stolice, apostolskom nunciju Giuliu Einaudiu. “Primam ovaj znak ~asti iz ruku gradona~elnika, koji me imenovao po~asnim grašaninom Visa. Moje ushiđenje je to veđe, čto je to i znak ljubavi prema samom Papi, koji voli hrvatski narod”, rije~i su zahvale apostolskog nuncija za Hrvatsku pred vičkim gradskim ocima.
U subotnje jutro, u povodu Dana Visa i blagdana sv. Jurja, prirešeno je brodo~ačđe i hodo~ačđe do uvale sv. Jurja s istoimenom crkvom, iz 14. stoljeđa. Ispred crkve, a po prvi puta nakon 50 godina, hvarsko-bra~ko-vički biskup Slobodan ćtambuk, predvodio je misno slavlje. Biskup ćtambuk u propovijedi je pozvao oto~ane na obnovu krčđanskog duha, ali i na zdravu toleranciju prema onima koji druga~ije misle. U predve~erje toga dana nadbiskup Giulio Einaudi otvorio je u crkvi Svetog Duha prigodnu izložbu arheoločkih nalaza na srednje-dalmatinskim otocima, u organizaciji Državnog zavoda za začtitu kulturne i prirodne bačtine podru~nog ureda iz Splita.
U povodu blagdana sv. Jurja, začtitnika Visa, apostolski nuncij Giulio Einaudi predvodio je, u nedjelju, 23. travnja, misno slavlje, u župnoj crkvi Spilice, zajedno s hvarsko-bra~ko-vičkim biskupom Slobodanom ćtambukom i brojnim vičkim sveđenicima.