Istina je prava novost.

VAZMENO TRODNEVLJE U BIOGRADU NA MORU

Biograd na moru, 17. 4. 1995. (IKA) - Tradicionalnom procesijom ulicama Biograda na moru na Veliki petak tamočnji su vjernici obilježili taj dan, a po dolasku u crkvu pjevanjem Gospina pla~a nastavljen je obred Velikog petka. Zadarski nadbiskup koadjut

Biograd na moru, 17. 4. 1995. (IKA) – Tradicionalnom procesijom ulicama Biograda na moru na Veliki petak tamočnji su vjernici obilježili taj dan, a po dolasku u crkvu pjevanjem Gospina pla~a nastavljen je obred Velikog petka.
Zadarski nadbiskup koadjutor Ivan Prenša je, u bogoslužju uskrsnog bdijenja u biogradskoj stolnici, nekođ katedrali, česnaestorici katekumena podijelio sakramenat krčtenja, a ~etrdesetpetorici odraslih vjernika sakramenat potvrde.
Brojni sveđenici zadarske nadbiskupije te mnočtvo vjernika okupili su se na tradiconalnom “Emauskom danu” koji je na Uskrsni ponedjeljak sve~ano proslavljen u benidiktinskom samostanu na Šokovcu u Tkonu na otoku Pačmanu. Tom prigodom sve~anu misu u samostanskoj crkvi sv. Kuzme i Damjana je predvodio biogradski župnik i dekan biogradskog dekanata don Milivoj Bolobaniđ.