Istina je prava novost.

ĐESTITKA ZAGREBAĐKOG NADBISKUPA GLEDATELJIMA HTV-a

Zagreb, 16. 4. 1995. (IKA) - Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ uputio je, 15. travnja, putem Hrvatske radio-televizije, uskrsnu ~estitku, u kojoj, tuma~eđi otajstvo Kristove smrti i uskrsnuđa, isti~e: "Mrak svijeta je trajna pobuna protiv Bog

Zagreb, 16. 4. 1995. (IKA) – Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ uputio je, 15. travnja, putem Hrvatske radio-televizije, uskrsnu ~estitku, u kojoj, tuma~eđi otajstvo Kristove smrti i uskrsnuđa, isti~e: “Mrak svijeta je trajna pobuna protiv Boga: protiv istine i ljubavi, protiv pravednosti i svetosti. Ta se pobuna o~ituje poniženjem ljudske osobe, razaranjem obitelji, padom dručtva i civilizacije u moralni nihilizam. Gramzivost za tušim, nasilja protiv prava i dostojanstva ljudske osobe, protiv slobode naroda, protiv socijalne pravednosti, sve su to o~itovanje mnogostrukog egoizma koji isklju~uje Boga iz savjesti i iz ljudske zajednice. Nisu li i stotine tisuđa obitelji u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, kao i na tolikim podru~jima svijeta, silom protjeranih iz svojih domova, žrtve zla u svijetu!”
“Uskrsnuđe Isusa Krista tređi dan pe~at je Božji na cijelu Božju objavu. Ono je temelj Crkve i taj dogašaj Crkva naviječta veđ gotovo dvije tisuđe godina u svim vremenima i civilizacijama i svjedo~i za nj nebrojenim mu~enicima i svetočđu nebrojenih pravednika i svetaca. Isus Krist je Uskrsnuli Gospodin i živi vje~nom preobraženočđu svoga ~ovječtva; prisutan je i djeluje u Crkvi i u povijesti, vjeran svom obeđanju: ‘I evo, ja sam s vama u sve dane – do svrčetka svijeta!’ (Mt 28,20) Kad želimo sretan Uskrs jedni drugima, onda je to najbolja želja čto je možemo poželiti sebi i svakom ~ovjeku. To je objava Radosne vijesti svakom patniku i svakom grečniku. Kristovo je uskrsnuđe najava i jamstvo načeg slavnog uskrsnuđa ako živimo u skladu s Božjim na~elima života”, izrekao je zagreba~ki nadbiskup na kraju svoje ~estitke gledateljima HTV-a, poželjevči mir u svakom srcu i svakoj obitelji, te cijelome narodu, i ~estitajuđi Uskrs pravoslavnim vjernicima, koji taj blagdan ove godine slave u nedjelju 23. travnja.