Istina je prava novost.

PAPIN KRIĆ I BLAGOSLOV ZA BOSANSKU POSAVINU

Vidovice, Kopanice, 15. 4. 1995. (IKA) - Križni put od Kopaonica do Vidovica na Veliki petak 14. travnja predvodio je sveđenik Drago Ćupariđ zajedno s dvojicom domađih župnika i trojicom misionara iz Rima. Kopija križa kojeg je Sv. Otac Ivan Pavo II. no

Vidovice, Kopanice, 15. 4. 1995. (IKA) – Križni put od Kopaonica do Vidovica na Veliki petak 14. travnja predvodio je sveđenik Drago Ćupariđ zajedno s dvojicom domađih župnika i trojicom misionara iz Rima. Kopija križa kojeg je Sv. Otac Ivan Pavo II. nosio na Križnom putu u Koloseumu u Rimu na Veliki petak 14. travnja, a koji je on sam blagoslovio i darovao vjernicima župa Vidovice i Kopanice u Bosanskoj Posavini, stigla je, zahvaljujuđi misionarskoj družbi Legionara Kristovih, prije Velikog petka u Vidovice. U obredu je sudjelovao veliki broj domađih vjernika, premda su granate padale po prvim crtama obrane. U župnoj crkvi sv. Mihovila u Kopanicama otpjevan je Gospin pla~ tradicionalnim bosanskim napjevom.
Na Veliki petak 1992. ~etnici su bili opkolili Vidovice i Kopanice, mječtani su izbjegli preko Save, a nakon nekoliko dana sela su okupirana. Nakon oslobošenja na mjestu zbjega postavljen je drveni križ, a u savski nasip ugrašena je skrađenica imena Isusova.