Istina je prava novost.

SRBIJA ĆELI BOLJE ODNOSE SA SVETOM STOLICOM

Beograd, 15. 4. 1995. (IKA) - Beogradski rimokatoli~ki nadbiskup Franc Perko u razgovoru za beogradske "Ve~ernje novosti", istaknuo je da ne vjeruje da bi Papa u skoroj buduđnosti mogao posjetiti Srbiju. Vlada Slobodana Miločeviđa, kako prenosi "Kathpre

Beograd, 15. 4. 1995. (IKA) – Beogradski rimokatoli~ki nadbiskup Franc Perko u razgovoru za beogradske “Ve~ernje novosti”, istaknuo je da ne vjeruje da bi Papa u skoroj buduđnosti mogao posjetiti Srbiju. Vlada Slobodana Miločeviđa, kako prenosi “Kathpress”, želi ugostiti Papu jer se nada da đe tako poboljčati svoj ugled u mešunarodnoj politici. Miločeviđ takošer želi poboljčati odnose sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, te je pročloga tjedna dva puta pozvao na razgovor patrijarha Pavla. Nakon susreta nije bilo službenog priopđenja, no, kako se saznaje, razgovaralo se o potpori srpskopravoslavne Crkve bosanskim Srbima i o moguđem Papinom posjetu Beogradu.
Nadajuđi se da đe dobri odnosi s Vatikanom pridonijeti ublažavanju mešunarodnih sankcija protiv Srbije i Crne Gore, u Beogradu se, prema rije~ima nadbiskupa Perka, razmičlja o imenovanju novoga “jugoslavenskog” veleposlanika u Vatikanu, a kao kandidat za to mjesto spominje se ministar za vjere Dragan Dragojloviđ. Nadbiskup je takošer istaknuo kako se nakon posjeta ministra Jovanoviđa Sv. Stolici u srpskim glasilima pozitivnije govori o Vatikanu i Papi, dok glasila bosanskih Srba joč uvijek o Sv. Stolici govore kao o “hrvatskome savezniku koji vodi neiskrenu politiku prema Srbima”.