Istina je prava novost.

PREDSTAVLJENA KNJIGA PJESAMA PERE BUDAKA "STARE SLAVE DJEDOVINO"

Zagreb, 13. 4. 1995. (IKA) - "Stare slave djedovino", spjev u 36 pjevanja autora Pere Budaka, predstavljen je u Zagrebu, 12. travnja, u organizaciji Zavi~ajnog kluba žitelja opđine Lovinac i nakladnika Tomera. O knjizi su govorili: Ante Prpiđ u ime Odbo

Zagreb, 13. 4. 1995. (IKA) – “Stare slave djedovino”, spjev u 36 pjevanja autora Pere Budaka, predstavljen je u Zagrebu, 12. travnja, u organizaciji Zavi~ajnog kluba žitelja opđine Lovinac i nakladnika Tomera. O knjizi su govorili: Ante Prpiđ u ime Odbora za tiskanje i predstavljanje knjige, urednik knjige književnik Dubravko Horvatiđ, prof. dr. Dragutin Rosandiđ, pjesme je recitirao autor Pero Budak, a svoje dojmove iz Like i lovina~kog kraja iznio je Tomislav Mer~ep.
Knjiga je bogato likovno opremljena motivima iz hrvatskoga povijesnog slikarstva, te uz rodoljubne stihove Pere Budaka donosi niz reprodukcija povijesnih tema i zna~ajnih osoba u hrvatskoj povijesti. Tijekom sve~anosti najavljeno je i bratimljenje Iloka i Lovinca, o ~em su govorili poticatelj te ideje Tomislav Mer~ep, na~elnik Opđine Lovinac Ivica Prpiđ i ilo~ki gradona~elnik Stipan Kraljeviđ.
U kulturno umjetni~kom programu sudjelovali su Tamburački sastav KUD “Vrilo” Lovinac i solistica Tatjana Gluhak, pod ravnanjem prof. Jose Kolaka, te Vokalni sastav “Puce zagrebe~ke” i solistica prof. Bosiljka Zlatariđ, pod ravnanjem Zlatka Markulina.