Istina je prava novost.

KARDINAL PULJIŠ U SLAVONSKOME BRODU Mođnici svijeta ili su gluhi ili spavaju - Hrvatski patnici ne nose otrov u duči

Slavonski Brod, 15. 3. 1995. (IKA) - Sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljiđ doputovao je 14. ožujka u Slavonski Brod, gdje je predvodio misu u crkvi Duha Svetoga. Na misi se okupilo oko 2.000 vjernika, uglavnom izbjeglica iz Bosanske Posavine, kojih

Slavonski Brod, 15. 3. 1995. (IKA) – Sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljiđ doputovao je 14. ožujka u Slavonski Brod, gdje je predvodio misu u crkvi Duha Svetoga. Na misi se okupilo oko 2.000 vjernika, uglavnom izbjeglica iz Bosanske Posavine, kojih je u Slavonskom Brodu oko 16.000. Na po~etku mise, nadbiskupa je u ime šakova~ko-srijemske biskupije pozdravio kanonik mons. Luka Strgar, a zatim i župnik Marko Majstoroviđ. Derventski dekan Mato Janjiđ u svom je pozdravu istaknuo kako je dolazak kardinala Vinka Puljiđa u Slavonski Brod veliko ohrabrenje za sve tamo smječtene izbjeglice. “Veđ smo duboko u tređoj godini stvarne korizme života u izgnanstvu. Krist patnik jedina nam je nada, jer mođnici svijeta ili su gluhi ili spavaju”, rekao je dekan Janjiđ. Zatim je nadbiskupa Puljiđa pozdravio profesor hrvatskog jezika iz Bosanskog Broda Ivo Križanoviđ.
U svojoj je propovijedi kardinal Puljiđ podsjetio na rije~i ohrabrenja koje je Papa uputio pročle jeseni u Zagrebu. Sarajevski je nadbiskup i metropolit posvjedo~io da katolici Hrvati, koliko god su poniženi, nisu klonuli duhom i izrazio ponos čto “veđina katolika, sinova hrvatskog naroda, ne nosi otrov u duči”, te upozorio da je “vjera ono čto nam, usprkos krizi, pomaže da ostanemo ljudi”.
Nakon mise kardinal Puljiđ susreo se s vjernicima, a 15. ožujka održan je susret sa sveđenicima br~anskog, čama~kog, derventskog i dobojskog dekanata.