Istina je prava novost.

USPJEćAN RAD "CARITASA" I ZAJEDNICE IZBJEGLIH JAJĐANA "KRALJICA KATARINA"

Trogir, 13. 3. 1995. (IKA) - Rezultati dvogodičnjeg rada zajednice izbjeglih Jaj~ana "Kraljica Katarina" u Trogiru i podružnicama, te "Caritasa" koji djeluje u njezinu sastavu pod ravnanjem fra Stipe Mar~inkoviđa, gvardijana jaja~kog franjeva~kog samost

Trogir, 13. 3. 1995. (IKA) – Rezultati dvogodičnjeg rada zajednice izbjeglih Jaj~ana “Kraljica Katarina” u Trogiru i podružnicama, te “Caritasa” koji djeluje u njezinu sastavu pod ravnanjem fra Stipe Mar~inkoviđa, gvardijana jaja~kog franjeva~kog samostana i predsjednika zajednice izbjeglih, na zavidnoj su razini, izvječđeno je na godičnjoj skupčtini zajednice, održanoj u subotu 11. ožujka u Trogiru. U protekle dvije godine svoga postojanja, “Caritas” je, re~eno je na skupčtini, sakupio i podijelio, i ne samo izbjeglim Jaj~anima, viče od 600 tona hrane, viče od 300 tona odjeđe i obuđe, 30-tak tona lijekova te nekoliko desetaka tisuđa DEM u gotovu, za pokrivanje tekuđih tročkova i izdataka. Jaja~ki župnik i župnici izbjeglih župa izdali su viče tisuđa raznih crkvenih dokumenata, jer su franjevci pri bijegu iz Jajca i okolnih župa, uspjeli iznijeti crkvene matice svojih župa.
Istaknuto je da je ta zajednica jedina takva na hrvatskom i bosansko-hercegova~kom prostoru, a skrbi za viče od desetak tisuđa izbjeglih Jaj~ana zbrinutih od Trogira, Zagreba, Daruvara, pa sve do Neuma, Podhuma, Livna, Tomislavgrada u Hercegovini, te u Busova~i, Vitezu i Novom Travniku u Bosni. Na godičnjoj skupčtini donijet je i plan i program rada za slijedeđe razdoblje, ~ije ostvarenje ovisi jedino o darežljivosti i skrbi dobrotvora, kojih je do danas, kako je istaknuto na godičnjoj skupčtini, bilo mnogo.