Istina je prava novost.

"DANAS MORAMO ZNATI ćTO NAM SUTRA TREBA"

Žakovo, 13. 3. 1995. (IKA) - "Danas moramo znati čto nam sutra treba", tema je radnog susreta župnika i laika studenata teologije, održanog 11. ožujka na Teologiji u Žakovu. U ime nazo~noga šakova~kog biskupa Širila Kosa, skup od 30 župnika i viče od 70

Žakovo, 13. 3. 1995. (IKA) – “Danas moramo znati čto nam sutra treba”, tema je radnog susreta župnika i laika studenata teologije, održanog 11. ožujka na Teologiji u Žakovu. U ime nazo~noga šakova~kog biskupa Širila Kosa, skup od 30 župnika i viče od 70 studenata, pozdravio je pomođni šakova~ki biskup Marin Srakiđ, istaknuvči kako je izraz “uloga laika u Crkvi” prepun sadržaja zbog čirokog djelokruga, kako u Crkvi tako i u obitelji i u dručtvu.
Dekan Teologije dr. Pero Ara~iđ u svom je izlaganju prikazao ulogu laika u Crkvi prema odrednicama Drugoga vatikanskog sabora, nastojeđi te odluke prilagoditi zahtjevima mjesne Crkve. Dr. Ara~iđ se kriti~ki osvrnuo na stanje u šakova~koj biskupiji istaknuvči da, joč uvijek, službama vjerou~itelja nisu dovoljno pokrivene osnovne čkole, a da srednje čkole uopđe nisu pokrivene. Pastoral studenata i pastoral braka i obitelji, kako po veđim selima tako i po gradovima, vapi za djelatnicima mešu kojima bi, osim sveđenika i vikara trebali biti uklju~eni pastoralni asistenti, odnosno referenti, administratori, župne katehete, suradnici u glasilima i sli~no. Taj je susret otkrio nove perspektive suradnje sveđenika i čkolovanih laika.