Istina je prava novost.

U VARćAVI OTVOREN NOVI STUDIO RADIO VOX-A

Varčava, 11. 3. 1995. (IKA/KAI) - Novi studio Udruge katoli~kih radio postaja - VOX otvoren je po~etkom mjeseca u Varčavi. Studio, opremljen najmodernijom tehni~kom opremom, sponzorirala je Ameri~ka biskupska konferencija, a u njemu je moguđe stvarati t

Varčava, 11. 3. 1995. (IKA/KAI) – Novi studio Udruge katoli~kih radio postaja – VOX otvoren je po~etkom mjeseca u Varčavi. Studio, opremljen najmodernijom tehni~kom opremom, sponzorirala je Ameri~ka biskupska konferencija, a u njemu je moguđe stvarati tonske zapise na CD-ima i audio-kasetama. Izgradnjom i po~etkom rada tog studija, postavljen je temelj satelitske mreže koja bi u buduđnosti trebala povezivati sve katoli~ke postaje u Poljskoj.
Na sve~anosti otvaranja govorili su biskup Jan Chrapck, koji je istaknuo kako je upravo to joč jedan korak prema profesionalnom radiju, koji bi svojom evangelizacijskom misijom služio svim slučateljima, zatim poljski primas kardinal Jozef Glemp, koji je i blagoslovio nove prostorije. O. George Sarauskas, predstavnik ameri~kog episkopata, istaknuo je kako đe ABK nastaviti sa svojim podupiranjem razvoja javnih glasila u srednjoj i posebice isto~noj Europi.