Istina je prava novost.

OHRABRUJUŠA PERSPEKTIVA BIBLIJSKOG APOSTOLATA U MYANMARU

Myanmar/Bengal, 10. 3. 1995. (IKA) - Premda su krčđani ondje u sasvim neznatnoj manjini, biskup Mandalaya, grada u Myanmaru, u pročlosti poznatim pod imenom Birmania, zadužio je profesora biblijskih znanosti na tamočnjoj bogosloviji "Sv. Toma", domoroda

Myanmar/Bengal, 10. 3. 1995. (IKA) – Premda su krčđani ondje u sasvim neznatnoj manjini, biskup Mandalaya, grada u Myanmaru, u pročlosti poznatim pod imenom Birmania, zadužio je profesora biblijskih znanosti na tamočnjoj bogosloviji “Sv. Toma”, domoroda~kog sveđenika o. Johna Aye Kyawa, da prevede Sveto Pismo na birmanski jezik. O. Kywa namjerava tiskati najmanje 2000 primjeraka Biblije na domađem jeziku za bogoslove koji se pripravljaju za sveđeni~ko zvanje. U toj, jednoj od najsiromačnijih zemalja svijeta, svako izdavanje knjiga, pa tako i Biblije, pri~injava velike tečkođe, osobito zbog visokih cijena tiskanja.
Myanmar je zemlja u Bengalskom zaljevu, grani~i s Kinom, Laosom i Tajlandom. Od 40 milijuna stanovnika, veđina su budisti, muslimani i hinduisti, a sasvim je malo krčđana i židova.