Istina je prava novost.

"VEĐERNJI LIST" GLAVNI SPONZOR I MEDIJSKI PROMOTOR HRVATSKOGA NACIONALNOG HODOĐAćŠA U LORETO

Rijeka, 7. 3. 1995. (IKA) - U nazo~nosti brojnih franjevaca i predstavnika "Ve~ernjeg lista" u franjeva~kom samostanu na Trsatu potpisan je ugovor kojim te novine postaju glavnim sponzorom medijske promocije Hrvatskoga nacionalnog hodo~ačđa Majci Božjoj

Rijeka, 7. 3. 1995. (IKA) – U nazo~nosti brojnih franjevaca i predstavnika “Ve~ernjeg lista” u franjeva~kom samostanu na Trsatu potpisan je ugovor kojim te novine postaju glavnim sponzorom medijske promocije Hrvatskoga nacionalnog hodo~ačđa Majci Božjoj u Loreto.
Ugovor su potpisali, u ime Sredičnjeg odbora za organizaciju hodo~ačđa, nadbiskup rije~ko-senjski Antun Tamarut i direktor Ve~ernjeg lista Branko Lovriđ. Nadbiskup Tamarut tom je prilikom rekao kako đe se tim hodo~ačđem pokazati kako je u hrvatskom narodu ukorjenjeno čtovanje Blažene Djevice Marije i da se Trsat s pravom može usporediti s Loretom. “Ovo hodo~ačđe jest nacionalno hodo~ačđe i njime bismo htjeli pred talijanskim katoli~kim svijetom dati svjedo~anstvo svoje vjere prema Blaženoj Djevici Mariji “, istaknuo je nadbiskup Antun Tamarut.
Prema dogovorenom ~itatelji “Ve~ernjaka” đe u sljedeđim brojevima tih novina nađi niz zanimljivih priloga o dva sestrinska marijanska svetičta – na Trsatu i u Loretu u Italiji – koje veže predaja o nazaretskoj kuđici svete Obitelji.
Hodo~ačđe u Loreto đe voditi svi hrvatski biskupi, a tim se ~inom hrvatski vjernici odazivaju Papinu pozivu na vičegodičnju pripravu Isusova tređeg tisuđljeđa.