Istina je prava novost.

ĆENE BOSNE I HERCEGOVINE UPUTILE POZIV ZA KONVOJ "ĆENE SVIJETA - ĆENAMA BOSNE I HERCEGOVINE"

Zagreb, 3. 3. 1995. (IKA) - Udruženje žena Bosne i Hercegovine uputilo je, 2. velja~e, poziv na akciju "Bihađka glad" pod nazivom "Ćene svijeta - ženama Bosne i Hercegovine" da se u ožujku, mešunarodnom mjesecu ženske solidarnosti, pridruže konvoju kao

Zagreb, 3. 3. 1995. (IKA) – Udruženje žena Bosne i Hercegovine uputilo je, 2. velja~e, poziv na akciju “Bihađka glad” pod nazivom “Ćene svijeta – ženama Bosne i Hercegovine” da se u ožujku, mešunarodnom mjesecu ženske solidarnosti, pridruže konvoju kao izrazu duhovnosti i kontinuirane brige za ugrožene živote.
“Ugroženi životi djece i njihovih majki u BiH, danas su ljaga na savjesti ~ovje~anstva. Zbog nemoguđih uvjeta života zbog rata, genocida, opsade i gladi žene i djeca svakodnevno umiru. To~an broj stradalih utvrdit đe se tek nakon zaustavljanja ove stravi~ne kataklizme. Ljudski život je danas najbezvrijednija roba, a nača je slutnja neoprostiva. U Europi, u BiH, jedna mala napučtena zajednica, proživljava posljednje dane apokalipse, a mi živimo u nekom drugom svijetu. Oni nas zovu, da vidimo njihova umiranja. Prvi dje~ji pla~ nas zove, da mu pružimo bo~icu mlijeka i osiguramo život. Vjerujuđi u vača dobra srca i vače suosjeđanje za drugo ljudsko biđe, molimo vas da odvojite samo mali dio osnovnih, za život neophodnih sredstava, koji za ove ljude život zna~e. Ovo je poziv svim ljudima dobre volje, svim ženama Europe i svijeta, da bol majki shvate kao poziv na akciju “Bihađka glad”. Animirajte svoju okolinu, hitno organizirajte sve moguđe vidove pomođi ze preživljavanje, i pridružite nam se osobno u konvoju “Ćene svijeta – ženama Bosne i Hercegovine”. Đekamo vas u Zagrebu 22. i 23. ožujka 1995. godine, kada nač i vač konvoj kređe za Bihađ. Ovo je konvoj ljubavi i života majki i djeteta kojeg svi vi zajedno sa nama organizirate. Pozivamo sve žene, a osobito lije~nice i novinarke da nam se pridruže na ovom putu ljubavi i mira, da donesemo trag svjetla i nade napučtenoj začtiđenoj zoni u Bihađkom džepu”, stoji u pozivu žena Bosne i Hercegovine.