Istina je prava novost.

PREMINUO LUGANSKI BISKUP EUGENIO CORECCO

Lugano, 3. 3. 1995. (IKA) - Luganski biskup Eugenio Corecco podlegao je raku u čezdesettređoj godini života, na Pepelnicu, 1. ožujka. Biskup Corecco bio je zna~ajna osoba čvicarskog episkopata i jedan od najzna~ajnijih crkvenih pravnika danačnjice, pa s

Lugano, 3. 3. 1995. (IKA) – Luganski biskup Eugenio Corecco podlegao je raku u čezdesettređoj godini života, na Pepelnicu, 1. ožujka. Biskup Corecco bio je zna~ajna osoba čvicarskog episkopata i jedan od najzna~ajnijih crkvenih pravnika danačnjice, pa su mnoge njegove inicijative postigle izvanredne rezultate.
Bio je ~lan talijanske redakcije mešunarodne katoli~ke revije “Communio” i predsjednik Mešunarodnog udruženja za crkveno pravo. Godine 1982. Papa ga je pozvao u Komisiju za zavrčnu obradu novoga crkvenog prava.
Biskup Corecco ~esto je pohvaljivan za svoj vičestruki znanstveni rad, te je gostovao na mnogim sveu~iličtima u cijelom svijetu. Posebno je važan njegov rad s mladima i poticaj za obnavljanje pokreta mladih Katoli~ke akcije, a zaslužan je i za osnivanje teoločkog fakulteta u Luganu, novoga katoli~kog zavoda za maturante, i bogoslovnog sjemeničta “Redemptoris Mater” za pripravnike iz neokatekumenskih zajednica.