Istina je prava novost.

KORIZMENI SUSRET SVETOG OCA S RIMSKIM SVEŠENSTVOM Joč srda~niji odnosi sa židovima i muslimanima

Vatikan, 3. 3. 1995. (IKA) - Na korizmenom susretu s rimskim župnicima i drugim sveđenicima, održanim 2. ožujka u Klementovoj dvorani Apostolske pala~e u Vatikanu, papa Ivan Pavao II. govorio je o zadacima Crkve u Rimu u okviru priprave i proslave velik

Vatikan, 3. 3. 1995. (IKA) – Na korizmenom susretu s rimskim župnicima i drugim sveđenicima, održanim 2. ožujka u Klementovoj dvorani Apostolske pala~e u Vatikanu, papa Ivan Pavao II. govorio je o zadacima Crkve u Rimu u okviru priprave i proslave velikog jubileja godine 2000.
Iz izlaganja pojedinih sveđenika, a posebice iz govora Svetoga Oca dočlo je do izražaja da su, pored ostaloga, ekumenski i mešuvjerski dijalog, te evangelizacija i vjerska pouka na svim razinama uvjeti priprave Crkve u Rimu na taj jubilej.
Sveti je Otac posebno istaknuo da Crkva u Rimu u toj pripravi mora poja~ati vlastitu obnovu te krčđansko svjedo~enje i nazo~nost u samome gradu, kako bi kao Crkva u kojoj se nalazi Petrovo sjedičte uistinu djelatno sudjelovala u skrbi svojega biskupa za sve Crkve i bila im stvarni primjer u “nasljedovanju Gospodina Isusa, slavljenju Boga i služenju bližnjem iz ljubavi”. Papa je joč istaknuo kako se od Crkve u Rimu o~ekuje uspostava joč bratskijih odnosa sa židovima i muslimanima, te preporu~io: “U Rimu se nitko ne smije osjeđati strancem”.
Glede tečkođa s kojima se Crkva svakodnevno suo~ava Papa je naveo pitanje slabog sudjelovanja u nedjeljnim misama te preporu~io skrb za mlade koji su spremni sudjelovati u životu Crkve i koji o~ekuju poziv, a usporedno valja pozornost posvetiti i obitelji. “Mladež su i obitelj stožeri nacrta dučobrižni~koga rada”, rekao je Papa.