Istina je prava novost.

SV. STOLICA O SKUPU UN O RAZVOJU

Vatikan, 3. 3. 1995. (IKA) - Sv. Stolica podupire Svjetski skup o razvoju koji se održava od 6. do 16. ožujka u Kopenhagenu, u Danskoj, a prirešuju ga Ujedinjeni narodi, objavio je vatikanski Tiskovni ured. Na skupu sudjeluju poglavari ili premijeri got

Vatikan, 3. 3. 1995. (IKA) – Sv. Stolica podupire Svjetski skup o razvoju koji se održava od 6. do 16. ožujka u Kopenhagenu, u Danskoj, a prirešuju ga Ujedinjeni narodi, objavio je vatikanski Tiskovni ured. Na skupu sudjeluju poglavari ili premijeri gotovo svih svjetskih država, a desetero~lano izaslanstvo Sv. Stolice predvodi državni tajnik kardinal Angelo Sodano.
U pripremama za taj skup Sveta Stolica je sudjelovala u izradi dvaju temeljnih radnih dokumenata – Izjave skupa i predločka djelovanja Ujedinjenih naroda na podru~ju razvoja, pa se u tim dokumentima osjeđa duh katoli~koga dručtvenog nauka.
Predstojnik Tiskovnog ureda Sv. Stolice dr. Joaquin Navarro Valls izjavio je novinarima kako je važno čto u pripremi za taj važni svjetski skup nije prevladalo gospodarsko višenje ~ovjeka i razvoja, s ~isto gospodarstvenim mjerilima, nego je kao mjera svega uzet upravo ~ovjek kao osoba, dok je obitelj promatrana kao temeljna stanica dručtva, koja ima klju~nu ulogu u razvoju. On je istodobno podsjetio na nastojanja da se smanji proizvodnja oružja te da se izbriču inozemni dugovi nerazvijenih zemalja. Dr. Navarro Valls je istaknuo i ulogu Crkve u djelotvornom promaknuđu razvoja u svijetu putem odgojnih, zdravstvenih i ostalih ustanova u njezinu vlasničtvu.