Istina je prava novost.

KARDINAL KUHARIŠ PRIMIO IZASLANSTVO EUROPSKE DEMOKRćŠANSKE UNIJE Posebno ih zanima kakva je suradnja s pravoslavnima

Zagreb, 28. 2. 1995. (IKA) - Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ primio je danas, 28. velja~e, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predstavnike Europske demokrčđanske unije. Posebno zainteresirani za ekumenske odnose, predstavnici unije pitali su

Zagreb, 28. 2. 1995. (IKA) – Zagreba~ki nadbiskup kardinal Franjo Kuhariđ primio je danas, 28. velja~e, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predstavnike Europske demokrčđanske unije.
Posebno zainteresirani za ekumenske odnose, predstavnici unije pitali su o suradnji Katoli~ke i Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj. Kardinal je istaknuo kako se tijekom rata taj odnos nije prekinuo i kako su na svakom susretu, a bilo ih je pet, donijete zajedni~ke deklaracije: apel za mir, protiv nasilja, protiv etni~kog ~ičđenja, za povratak prognanika, te za humanitarne putove, no ti apeli nisu imali odjeka. Zagreba~ki nadbiskup se založio za na~ela slobode, pravde i mira koji đe priznati realnost i slobode za svaku mešunarodno priznatu državu, te za odnose mešu državama temeljene na krčđanskim vrijednostima.