Istina je prava novost.

DESETA OBLJETNICA ZAKLADE ZA POMOĆ PUSTINJSKIM AFRIČKIM ZEMLJAMA "IVAN PAVAO II."

Ovih dana proslavljena je u Ouagadougou, u Burkini Fasso, 10. obljetnica zaklade "Ivan Pavao II" za Sahel. Zakladu, kojoj je sjedište u gradu Ouagadougou, u siječnju 1984. godine utemeljila je Sveta Stolica, pod pokroviteljstvom Papinskog vijeća "Cor Unum".

Ouagadougou/Burkina Fasso, 28. 2. 1995. (IKA) – Ovih dana proslavljena je u Ouagadougou, u Burkini Fasso, 10. obljetnica zaklade “Ivan Pavao II” za Sahel. Zakladu, kojoj je sjedište u gradu Ouagadougou, u siječnju 1984. godine utemeljila je Sveta Stolica, pod pokroviteljstvom Papinskog vijeća “Cor Unum”. Cilj i zadaća su joj pomagati afričkim pustinjskim zemljama, čije pučanstvo stradava od dramatičnih posljedica suše. Svečanoj sjednici Upravnog vijeća bili su nazočni predsjednik mons. Guy Romano, biskup Naimeya te 8 biskupa iz osam zemalja članica zaklade za Sahel: Burkinu Fasso, Cap Verde, Čad, Gambiju, Mali, Mauritaniju, Niger i Senegal. U ime Papinskog vijeća “Cor Unum” svečanoj sjednici je bio nazočan i njegov predsjednik, kardinal Roger Etchegaray s podtajnikom mons. Ivanom Marinom. Sudjelovalo je trideset članova zaklade i to: 21 član Upravnog vijeća, 4 člana Biskupske konferencije, te 5 članova Odbora za projekte zaklade.
Sveti Otac je odredio da se materijalna potpora za zakladu osigurava iz prikupljanja u svjetskim katoličkim organizacijama, ali materijalna pomoć stiže i iz drugih izvora. U 10 godina postojanja, zaklada je ostvarila 977 raznih projekata usmjerenih pomoći i razvoju pustinjskih afričkih zemalja u vrijednosti više od 12,5 milijuna dolara.