Budi dio naše mreže
Izbornik

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "SALONA CHRISTIANA"

Rim (IKA )

Knjiga "Salona Christiana", tiskana prošle godine u Splitu, predstavljena je u svečanoj dvorani Pavla VI. na Papinskom sveučilištu Lateran.

Rim, 22. 2. 1995. (IKA) – Knjiga “Salona Christiana”, tiskana prošle godine u Splitu, predstavljena je u svečanoj dvorani Pavla VI. na Papinskom sveučilištu Lateran. Taj katalog – monografija, tiskan je u povodu XIII. međunarodnog kongresa starokršćanske arheologije, koji je održan krajem rujna u Splitu i Poreču.
Predstavljanje je upriličio Hrvatski papinski zavod sv. Jeronima, u Rimu. Uz brojne uzvanike, ponajprije talijanske arheologe, nazočni su bili i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Francesco Monterisi, nadbiskup splitsko-makarski Ante Jurić, krčki biskup mons. Josip Bozanić, pomoćni biskup đakovački i srijemski Marin Srakić, hrvatski veleposlanici akademik Davorin Rudolf i prof. Ive Livljanić, veleposlanik Republike Bosne i Hercegovine prof. Vlatko Kraljević, te hrvatski svećenici sa papinskih sveučilišta u Rimu.