Istina je prava novost.

ISUSOVAČKA MISIONARSKA REVIJA PROSLAVILA SVOJU 80. OBLJETNICU

Koncertom božićnih pjesama iz svih naroda i zemalja, isusovački mjesečnik "Popoli" proslavio je u Milanu 80. obljetnicu svoga izlaženja.

Milano, 10. 1. 1995. (IKA) – Koncertom božićnih pjesama iz svih naroda i zemalja, isusovački mjesečnik “Popoli” proslavio je u Milanu 80. obljetnicu svoga izlaženja. Časopis je u Veneciji 1914. godine utemeljio isusovac o. Giuseppe Petazzi nazvavši ga “Misije Družbe Isusove” s ciljem da promiče velika misijska djela, a na osobit način misijsko djelovanje isusovaca. U 80 godina svoga postojanja, časopis je doživio mnoge promjene. Nakon 40 godina izlaženja, revija je 1954. godine izmijenila format te postala slična današnjoj. Počela se izdavati u bakrotisku s velikim slikama u boji. U 1970. godini talijanski isusovci počinju suradnju s nacionalnim ravnateljstvom Papinskih misijskih djela, koje preuzima upravu, te časopis dobiva ime “Narodi i Misije”. Od 1987. godine časopisom opet upravljaju isusovci koji proširuju sadržaj raznim napisima, primjerice iz antropologije, umjetnosti, religija, ekumenizma. Danas se u časopisu piše i o društvenim temama, socijalnim problemima, ljudskim pravima, ekologiji, te ostalim suvremenim i međunarodnim aktualnostima. Mnoge stranice časopisa posvećene su reportažama i dopisnicima sa svih strana svijeta, a iz godinu opseg časopisa se povećava. Dopisnici nisu samo oci isusovci, nego se u časopis uključuju sve više i mladi katolički novinari iz Italije i misijskih zemalja.
“Naši su čitatelji kao i mi, imaju mnogo osjećaja za misije”, kaže sadašnji glavni urednik o. Giuseppe Belluci. “Oni su uvjereni da samo ako se međusobno poznajemo, možemo s ljubavi ostvarivati svoj cilj i širiti, ne samo Radosnu vijest među narode koji je još ne poznaju, nego i kulturu po svemu svijetu”, kazao je o. Belluci.