Istina je prava novost.

MISIONARSKE OBITELJI ZA ČETIRI KONTINENTA

Papa Ivan Pavao II, predao je 120 obitelji, pripadnicama "Neokatekumenskog puta", misionarsko ovlaštenje da pođu navještati Evanđelje u 40 zemalja na četiri kontinenta, poglavito u već evangelizirane zemlje kojima prijeti sekularizacija, te u zemlje u kojima se do sada Radosne vijest još nije navijestila, objavila je katolička novinska agencija FIDES.

Vatikan, 5. 1. 1995. (IKA) – Papa Ivan Pavao II, predao je 120 obitelji, pripadnicama “Neokatekumenskog puta”, misionarsko ovlaštenje da pođu navještati Evanđelje u 40 zemalja na četiri kontinenta, poglavito u već evangelizirane zemlje kojima prijeti sekularizacija, te u zemlje u kojima se do sada Radosne vijest još nije navijestila, objavila je katolička novinska agencija FIDES. U Europi, obitelji će se uputiti u Hrvatsku, Ukrajinu, Kazahistan, Finsku i Njemačku, u Amerikama po SAD-u, Kanadi, Costa Rici, Venezueli i Kolumbiji, u Aziji će djelovati u Japanu, Indiji, Tajvanu i na Filipinima, dok će u Africi poći u Egipat, Obalu Bjelokosti i Etiopiju.
Tih 120 obitelji, koje imaju ukupno 441 dijete, dolaze iz Italije, Španjolske, Poljske, Indije i Irske. Na audijenciji kod Svetog Oca bilo je nazočno još 180 obitelji Neokatekumenskog puta, koje već djeluju u misijskim zemljama.